Bilje
Obnova znamenitosti
25.2.2015. 5:23:57h
U travnju kreće gradnja Čingi-lingi čarde?
Stariji čitatelji portala sigurno se sjećaju nadaleko poznatog objekta Čingi lingi čarda na Staroj Dravi kod Bilja koji je prije rata bio omiljena destinacija ljubitelja dobrog ića i pića iz svih krajeva bivše države. Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=55516#ixzz3SjA5M6BV
marc falardeau / flickr.com

Stariji čitatelji portala sigurno se sjećaju nadaleko poznatog objekta Čingi lingi čarda na Staroj Dravi kod Bilja koji je prije rata bio omiljena destinacija ljubitelja dobrog ića i pića iz svih krajeva bivše države.

Tijekom ratnih razaranja objekt je potpuno devastiran, a svi planovi o njegovoj obnovi i revitalizaciji nisu se ostvarili. Do ovih dana...

Naime, općina Bilje dala je potporu projektu gradnje poznatog Čingoša na samoj obali Stare Drave, na istom mjestu gdje se nalazio i prije rata. Iako iz općine ne žele govoriti o detaljima projekta, možda iz straha da ga ne „ureknu“, obavljeni su razgovori s potencijalnim investitorom koji je, čini se, ozbiljno „zagrizao“ u ovaj projekt i postoji mogućnost da gradnja krene vrlo brzo, možda već u travnju. Ideja je da se objekt napravi što sličnije izvornom izgledu Čingi-lingi čarde te da, osim gastro delicija, ponudi i neke dodatne sadržaje poput gradnje bungalova u obližnjoj šumici.

Gradnja novog Čingoša bila bi značajan korak naprijed za općinu Bilje koja je općina Parka prirode Kopački rit i gdje je svako ulaganje u turizam i više nego dobrodošlo. Osim sinergijskih potencijala zbog blizine Kopačkog rita i oživljavanja čuvene etnotradicije toga dijela Hrvatske, realizacija ovog projekta Staru Dravu bi mogla pretvoriti u turistički hit od kojega bi koristi mogla imati cijela regija.

Link na originalni članak: U travnju kreće gradnja Čingi-lingi čarde?

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved