Split
Šta će reć piciginaši?
26.2.2015. 14:18:24h
Županija na Bačvicama odobrila aquapark veličine 250 metara četvornih
Splitsko dalmatinska županija ne pomaže školama po političkim, već po stvarnim potrebama kazao je u srijedu zamjenik župana Luka Brčić na Skupštini Splitsko dalmatinske županije.
vidonjac / flickr.com

Splitsko dalmatinska županija ne pomaže školama po političkim, već po stvarnim potrebama kazao je u srijedu zamjenik župana Luka Brčić na Skupštini Splitsko dalmatinske županije. Na ovaj stav odgovorila je vijećnica Anita Šimac Rako tvrdeći kako 'ima dojam da se manje novca daje školama u kojima nije na vlasti HDZ'.

Na to je kao oparen skočio Luka Brčić, zamjenik župana:

- To nije istina, nekidan smo otvorili obnovljenu školu u Šestanovcu a tamo nije na vlasti HDZ, otvorili smo i školu na Šolti, ni tamo na vlasti nije HDZ, a ne vladamo ni u Splitu, a nedavno smo uložili u vozni park Prometne škole - kazao je vijećnici Luka Brčić.

Vijećnik Marko Bertolino NL upitao je dr Dragomira Petrica, ravnatelja županijskog Doma zdravlja zašto na web stranici te ustanove nisu navedeni orari svih ambulanti:
- To na žalost nije moguće jer je veliki dio ambulanti pod koncesijom i mi od njih nemamo pravo tražiti takve podatke - odgovorio mu je dr Petric.

I vijećnik Damir Krstinić (SDP) pitao je dr Petrica o radu liječnika specijalista u udaljenim sredinama, konkretno na Hvaru, gdje već godinu i pol dana lokalna samouprava angažira liječnike specijaliste u njihovo slobodno vrijeme za preglede.

- Tamo se krši zakon. Pokušavam u dogovoru s ministarstvom naći rješenje za problem specijalističko-konzilijarne zaštite pacijenata u "malim" sredinama u kojim po HZZO-u nisu potrebne i vjerujte mi jednostavnije i jeftinije je da liječnici odlaze jednom mjesečno na otok, nego da sto Hvarana dolazi u Split - kazao je Petric.

Vedrana Lendića(SDP) kao strastvenog navijača Hajduka koji je, gle slučajnosti, rođen 13. veljače na Hajdukov rođendan boli što hrvatska nogometna reprezentacija s Italijom neće igrati u Splitu.

- Gospodine župane nemojte se slikavati kraj određenih dužnosnika, koji su donijeli odlulu da se ne igra u Splitu. Zar ćemo dopustiti da hohštapleri odlučuju?! Učinite nešto! - povikao je Lendić.

Vijećnici su čuli i da imamo more izvrsne kakvoće, izuzev plaža u Kaštelima i kraj Duhanske stanice u Trogiru.

Splitska plaža Kašuni dobit će koncesionara,a premda je tvrtka Dolis poslala zahtjev tek će se provesti javni natječaj i odabrati koncesionar. Isto je i s Matejuškom i uvalom u Lučici Mornar, a kako se moglo čuti produženje koncesije dobila je plaža Bačvice, koju očekuju i novi sadržaji:
- Na Bačvicama se tražilo odobrenje za aquapark veličine 250 metara četvornih i to smo odobrili - ustvrdio je Mato Ivanković iz županijskog Odjela za pomorstvo i turizam.

Ostaje međutim upitno kako će se aquapark na Bačama svidjeti piciginašima koji u svojoj blizini ne dopuštaju kupanje 'običnim' kupačima.

Piše: Ojdana Koharević
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved