Bale
No made in China!
3.3.2015. 5:59:52h
Dvadesetak izlagača promoviralo Bale
Dakle, na sajmu je proizvodima tipa "made in China" ulaz zabranjen.
N. Orlović Radić / glasistre.hr

U baljanskoj kino dvorani, prošle je subote i na inicijativu Udruge "Vita" održan 2. sajam domaćih proizvoda. Riječ je o događaju, bolje reći akciji brojnih stanovnika Bala, koji se prezentacijom/prodajom svojih proizvoda udružuju ne bi li, bar ne jedan dan u godini zajednički pokazali i promovirali svoje mjesto, ali i proizvode iz ručne manufakture. Dakle, na sajmu je proizvodima tipa "made in China" ulaz zabranjen.

Shodno tomu, Baljani, njih dvadesetak predstavili su se proizvodima u kojima su i najjači. Gro "prezentera", očekivano, zaokupiralo je izložbene štandove ponudom maslinovog ulja, (i proizvoda tipa sapuna) koji se od masline dobivaju. Naravno, pitoreskno se Bale, predstavilo i svojim galeristima, a oni pak unikatnim nakitom i dekorativnim predmetima. Nije izostalo ni vinara, medara, kao ni cvjećara sa atraktivnim aranžmanima, a moglo se kušati odličnih sireva, također baljanskih proizvođača.

Kako doznajemo od predsjednice Udruge "Vita", Jelene Bršić, cilj je manifestacije na jednom mjestu sakupiti ono najbolje i najautentičnije iz Bala. -Upravo stoga vrata Udruge koja je nastala prije dvije godine i koja trenutno okuplja pedesetak članova, širom su otvorena svim Baljanima, ali i svim susjedima, ukoliko imaju i žele nešto pokazati a jedina "ulaznica" u Udrugu je da su "ljudi dobre volje", veli nam predsjednica Udruge "Vita", koja osim izlagačkih manifestacija, u Balama pokreče i kotač ostalih zbivanja - od sportskih pa do kulturnih, zabavnih i ostalih manifestacija. Ruku potpore "Viti" su dali i Općina Bale i njena Turistička zajednica, ali mrvicu stariji sugrađani, koji su bilo pjesmom, kuhanjem, a potom i naknadnim čišćenjem, podržali "Vitu", mahom sastavljenu od mladih članova, njihove djece, rodbina, susjeda.

Piše: N. Orlović Radić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved