Kaštel Stari
Ironično
3.3.2015. 6:44:42h
Turisti, dođite u hotel kojeg - nema!
Prekrasan pogled iz zraka i reprezentativan hotel “Palace” u Kaštel Starom. U kratkim crtama na taj bi se način mogao opisati izgled razglednice koja se prodaje po poštanskim uredima u Kaštelima.
Peranz / wikipedia.org

Prekrasan pogled iz zraka i reprezentativan hotel “Palace” u Kaštel Starom. U kratkim crtama na taj bi se način mogao opisati izgled razglednice koja se prodaje po poštanskim uredima u Kaštelima.

I ništa tu ne bi bilo sporno da nekada najposjećeniji kaštelanski hotel, koji je nosio turizam ostvarujući najveći broj posjetitelja, nije srušen još prije više od sedam godina. Umjesto hotela koji na razglednicama plijeni pozornošću, danas je na istoj lokaciji stari zaštićeni dio tog turističkog objekta koji se nije smio rušiti, a sve ostalo zaraslo je u travu.

Uistinu lijepa pozivnica za turiste koji bi posjetili Kaštela. Na razglednici koju dobivaju od rodbine ili prijatelja nudi im se hotel uz more i zaštićenu prirodnu arhitekturu, a u stvarnosti nešto sasvim drugo.

Podsjetimo, hotel “Palace” prije više od osam godina kupila je “Tulipan grupa” koja je namjeravala graditi turistički kompleks s brojnim sadržajima, do sada neviđen u Kaštelima. Dobili su dozvole za rušenje hotela koji je sravnjen i na tome se ostalo do danas.

Uzbunile su se ekološke udruge prozivajući investitore kako imaju namjere progurati stanogradnju umjesto turističkog objekta. Sve je zaustavljeno i ne pomiče se godinama. U međuvremenu su vlasnici hotel pokušali i prodati, no nije bilo zainteresiranih.

Kada će krenuti njegova izgradnja i kada će novi hotelski sadržaj biti dio neke nove razglednice, teško je kazati, posebno uzmu li se u obzir pusta obećanja o početku radova koji su se izjalovili. Do tada, hotel “Palace”, ako ne u pravom, možemo vidjeti barem u papirnatom izdanju. Na razglednici.

Piše: Jakov Žarko
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved