Zagreb
Za dobar provod
4.3.2015. 15:08:22h
Trčite gradom, a onda ‘odradite’ i turu po barovima
Kolege iz internetske turističke agencije Wayoudo će mlade od 18 do 35 godina iz hostela i apartmana predstaviti i ugostiteljsku ponudu Zagreba
Susanne Nilsson / flickr.com

Turistička zajednica Grada Zagreba u jeku je priprema za novu toplu sezonu, a sudeći po Adventu u Zagrebu i posjećenosti, koja je lani rasla svaki mjesec, proljetni i ljetni dio gradske turističke ponude privući će velik broj ljudi. Odlučili su tako, uz dosadašnje projekte, sufinancirati i potpomoći organizaciju novih tura.

U lipnju kreće obilazak “Zagreb Pub Crawl”. Osmislila su ga četvorica prijatelja koji preko internetske turističke agencije Wayoudo dovode mlade posjetitelje, a sada će one od 18 do 35 godina koji odsjedaju u hostelima i apartmanima voditi po pubovima i klubovima.

– Još smo u fazi razrade cijelog projekta, pregovaramo s barovima koje ćemo obilaziti, no bit će ih u jednoj večeri tri do četiri – kaže Augustin Fabijanić, autor ture s Borisom Zatezalom, Lukom Božićem i Jurajom Zebecom.

Tura će koštati oko 100 kuna, a promovirat će je na najfrekventnijim gradskim mjestima.

Od 4 do 10 kilometara

Novost je i trčeći razgled grada “Culturrun”, za rekreativce. Tvrtka Minuta dvije nudi dvije opcije – turu Easy City Run za one koji žele trčati od 4 do 6 kilometara ili City&Green ruta, s 8 do 10 kilometara.

– U sklopu prve trči se od Tomislavova trga do Kaptola preko Gornjeg grada do Trga maršala Tita. Druga, ona dulja, ide dodatno i Zelenom potkovom do Ribnjaka. Cijena je oko 30 eura, ako je trkača više, onda pada – rekla je Nives Borko te dodala da se trkaču naznačuju i sadržaji koje može obići.

Što vide strani studenti

U svrhu promocije Zagreba podružnica međunarodne studentske udruge AIESEC osmislila je ZAGREB4U2, u grad dovode strane studente koji o njemu pišu blog, a zapažanja bilježe i na stranici www.facebook.com/insidezagreb.

– Lani su u Zagreb došli studenti iz Napulja, Filipina, Brazila, Poljske i Bugarske, pokrenuli stranicu i blog (insidezagreb.wordpress.com), a sada ćemo projekt proširiti pa će priču o Zagrebu marketinški prenijeti i u svojim zemljama – rekla je Nina Ištvanović iz AIESEC-a.

I ove godine goste i Zagrepčane očekuju ture Zagrebarium, koja otkriva ‘paralelni’ Zagreb iz druge polovice 19. i početka 20. stoljeća, Zagreb Photo Adventure, razgled uz osnove fotografiranja te projekt “Dvorišta”, koji je prošlo ljeto oživio veže Gornjeg grada.

– Još su neke ture u pripremi, o čemu ćemo obavijestiti javnost – poručuju iz TZ-a grada Zagreba.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved