Hvar, Split, Vis
Žele da ostane
6.3.2015. 7:27:02h
Koliko god u Splitu daju Ultri, mi ćemo još toliko
Lani su izdvojili 600.000 kuna, a ove su godine spremni povećati iznos. Popularna manifestacija širi se na Vis i – puni tjedan
derÄsthet / flickr.com

Domaćim turističkim vlastima stalo je da najveći europski festival elektroničke glazbe Ultra Europe ostane u Hrvatskoj. Na nagađanja da organizatori imaju atraktivnije ponude nekih mediteranskih zemalja, ministar turizma Darko Lorencin kaže kako on nema dvojbi oko spektakla koji je lani u tri dana privukao više od 120.000 posjetitelja.

– Naravno da želimo Ultru. Lani smo taj festival podržali s oko 600.000 kuna, a ove smo godine spremni dati i više. No, moraju se uključiti i lokalna te regionalna razina, koje lani nisu financijski poduprle Ultru. Neka se dogovore na razini destinacije, a mi smo spremni na iznos koji oni izdvoje za Ultru, u svakom trenutku dodati još toliko –  baca Lorencin rukavicu izazova Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella kaže da nema saznanja kako se Grad planira postaviti prema Ultri, ali TZ u tu priču 2015. ulazi sa sto tisuća kuna.

– Toliko ulažemo kroz udruženo oglašavanje s Ultrom. Lani nas i nisu tražili financijsku potporu već samo promociju i organizacijsku potporu, a to su i dobili – ističe Stella. Ultra se, inače, ovog ljeta širi iz Splita i Hvara i na Vis, a potrajat će puni tjedan.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved