Dubrovnik
Enologija
15.3.2015. 9:05:22h
Hoće li se Plavac mali više uopće moći kvalitetno prezentirati?
Sajam GAST u Splitu organizirao je od ovog četvrtka do nedjelje brojne degustacije vina, kuharskih delicija, promocije proizvoda i svakodnevne roštiljade i slično, a naši proizvođači predstavili su se sa svojim vinom.
Derek Gavey / flickr.com

Sajam GAST u Splitu organizirao je od ovog četvrtka do nedjelje brojne degustacije vina, kuharskih delicija, promocije proizvoda i svakodnevne roštiljade i slično, a naši proizvođači predstavili su se sa svojim vinom.

Naime, predstavnici Udruge Plavac mali i Pelješki vinskih puta i ovaj put su pokazali brojnim posjetiocima da je Plavac mali nezaobilazan na svakom stolu. Teško je bilo proći štand a ne kušati kvalitetna i vrhunska vina: PZ Pelješki vrhovi, PZ Putnikovići, Matuško,Vina Matković, Vina Borisa Violića, Željka Ledinića, Dubravka Vukasa, Vina Marlais…

Nažalost, promocije vina imaju i lošiju stranu priče.

Udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti sve teže prate svjetske trendove promocije vina zbog nemogućnosti pronalaska financijskih sredstava. Nastupi na sajmovima i brojne prezentacije u kojima su kao organizatori, suorganizatori ili samo izlagači vinari su prinuđeni samostalno pokrivati troškove. Nastupi na domaćim i stranim stručnim sajmovima kao nedavni u Zagrebu, Rimu i drugim većim gradovima u pronalasku novih partnera financijski opterećuje vinare koji su i u ovako teškoj situaciji. Postalo je upitno da li će Plavac mali u ovoj godini biti prinuđen obustaviti sve promocije dok se ne iznađu nova rješenja.

Sajam GAST vodeći je gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj, te nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti i sklapanja poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom tržištu Hrvatske. GAST se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva poljoprivrede, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved