Opatija
Pauza
25.2.2014. 7:19:02h
Zatvoren restoran Amfora u Voloskom nakon više od četiri desetljeća rada
Riječ o kultnom restoranu koji je od prvog dana bazirao svoju kuhinju na hrvatskim specijalitetima, s posebnim naglaskom na jela od morskih plodova
Argo Navis / wikipedia.org

Nakon više od četiri destljeća restoran Amfora u Voloskom zatvorio je, ovih dana, svoja vrata. Treba li podsjećati da je riječ o kultnom restoranu koji je od prvog dana bazirao svoju kuhinju na hrvatskim specijalitetima, s posebnim naglaskom na jela od morskih plodova. Neke od ribljih specijaliteta potpisuje sam vlasnik Josip Tariba, koji je kreirao jela kao morski pršut, rakovica tris, marinirana riba »Sirove strasti« i mnoga druga, koja su se nalazila na bogatom jelovniku restorana čije je ime bilo sinonim pravog gastro i ugostiteljskog doživljalja, a odlazak u ovaj restoran bio je često »obiteljski događaj«.

   – Nije riječ o zatvaranju u klasičnom smislu, već o maloj pauzi u poslovanju. Kriza je, razlozi za takovu odluku su mnogo dublji i o njima možemo razgovarati jer očito je da smo, ne samo mi ugostitelji, već i ostali koji opslužuju turizam, na prekretnici, kazao nam je u kratkom obrazloženju Josip Tariba, vlasnik Amfore, restorana koji je redovito uvršatavan u Gastronautov izbor »100 vodećih restorana u Hrvatskoj«.

Uz brojna hrvatska i internacionalna priznanja restoran je stekao dovoljno velik broj preporuka gostiju i ugostitelja da je desetljećima predstavljao sam vrh hrvatskog ugostiteljstva. Restoran je imao više sala ukupnog kapaciteta oko 250 mjesta i nalazio se, i sada se nalazi, na atraktivnoj vološćanskoj lokaciji, mjesta s kojeg se pruža prekrsan pogled na čitav Kvarner te otoke Cres i Krk. Zatvaranje njegovih vratiju, pa i na kratko, očito još je samo jedan danak općoj krizi, nekonzistentnoj i netransparentnoj (fiskalnoj) politici koju država vodi prema obrtiništvu i poduzetništvu, a lokalno gledano živost gastro turizma, ne samo Voloskog odnosno Opatije, već i čitave Liburnije ovim bilježi još jeda veliki minus.

Piše: Dolores Juretić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved