Aplikacije
22.3.2015. 9:06:35h
Novo doba turizma: Do hotela za deset sekundi!
Da je svijet u 21. stoljeću doista postao globalno selo, u to više nema nikakve sumnje. Analogno doba danas se doima kao relikt neke davne prošlosti, a digitalizacija je poprimila do prije desetak godina nezamislivu širinu i dubinu u svim područjima života pa tako i u turizmu, odnosno putovanjima.
Esmar Abdul Hamid / flickr.com

Da je svijet u 21. stoljeću doista postao globalno selo, u to više nema nikakve sumnje. Analogno doba danas se doima kao relikt neke davne prošlosti, a digitalizacija je poprimila do prije desetak godina nezamislivu širinu i dubinu u svim područjima života pa tako i u turizmu, odnosno putovanjima.
Gotovo da se više i ne sjećamo vremena bez interneta, da o mobitelima i ne govorimo. Naš planet, cijela civilizacija napose, golema je mreža komunikacija i informacija u kojoj se isprepliću realni i nadrealni (virtualni) sadržaji pa se čini da više i ne znamo živimo li u stvarnosti ili u fikciji, svojevrsnom matrixu, koji nam diktira pravila ponašanja i kompletnog življenja, pa tako i naših turističkih navada koje uključuju i putovanja, jer će upravo o njima biti riječ u nastavku ovoga teksta. Mnogi će reći kako su sretni oni (rijetki) koji još nisu podlegli digitalnom dobu, koji su izvan dosega (svojevoljno ili stjecajem okolnosti) tog i takvog umreženog svijeta današnjice.
No, bilo kako god, vratimo se povodu ovog osvrta - putovanjima na bliže (turističke i svake druge, poslovne ili osobne), ili daljnje domaće ili svjetske destinacije. Jer mogućnosti putovanja nekad i sad nepovratno su se promijenile. Naravno, bitan je faktor i novac, ali i nekad skupe ponude, zahvaljujući olakšicama koje pruža visoka komunikacijska tehnologija, danas su dostupne i onima skromnijih financijskih mogućnosti. Drugim riječima, danas, u vremenu pametnih mobitela, GPS-a i modernih aplikacija, svaki odlazak na putovanja, napose onaj individualni, doima se kao dječja igra. Naime, svako putovanje podrazumijeva i rezervaciju smještaja, i tu je nekad doista bilo problema i nerijetko gubljenja živaca. No, takvim je mukama došao kraj, jer vas od savršenog smještaja negdje u Hrvatskoj ili Europi i svijetu, odnedavno dijele samo dva poteza. To olakšanje imamo zahvaliti novoj mobilnoj aplikaciji - Booking Now - koja donosi revoluciju u putovanjima na zahtjev (tzv. spontani putnici), kroz pružanje potpuno personaliziranog iskustva rezervacije smještaja krojenog prema individualnim preferencijama i željenim lokacijama korisnika. Pojednostavljeno napisano - rezervaciju obavite u samo dva dodira zaslona vašeg mobitela, naravno onoga pametnijeg i modernijeg. Booking Now je prva globalna aplikacija takve vrste u globaliziranom svijetu današnjice. I još jedan dokaz napretka digitalne tehnike i tehnologije.
STIL ŽIVOTA
To je čudo nedavno predstavljeno i u Zagrebu, pa da budemo u trendu, donosimo osnovna pojašnjenja cijele priče, uz opasku da je Booking Now aplikacija dostupna za preuzimanje u Apple App Storeu u Hrvatskoj od 4. ožujka 2015.
Nova mobilna aplikacija Booking Now kombinacijom podataka o ponašanju korisnika i GPS tehnologije, postaje jedina aplikacija koja prikazuje više od 600.000 smještajnih objekata te pritom nudi najveći izbor smještaja na svijetu i pruža prilagođene preporuke spontanim putnicima. S obzirom na to da se lansira u državama diljem svijeta, Booking Now aplikacija dostupna je na 42 jezika kako bi bila globalno optimizirana za putnike. Utemeljena i razvijena iz razumijevanja korisničkih podataka, Booking Now aplikacija prepoznaje rastuću važnost mobilnih telefona pri rezervaciji smještaja unutar 48 sati, što je presudno za sve one koji se u zadnji tren odluče na putovanje. Prema podacima Booking.coma, gotovo polovina rezervacija unutar 48 sati diljem svijeta napravljena je putem mobilnih telefona. Još jedan trijumf hi-tech civilizacije u kojoj živimo!
- Pokretanjem Booking Now aplikacije, povećavamo svoje investicije u mobilnu industriju pomicanjem naše globalne ljestvice, sredstava i partnerstava kako bismo izišli ususret rastućem broju putnika koji smještaj rezerviraju tek dva dana ili ranije prije njihova puta - izjavio je Darren Huston, izvršni direktor Booking.coma, dodajući pritom i pojašnjenje: “Nova aplikacija korisnike pomiče u središte doživljaja rezervacije smještaja, nudeći im mogućnost izbora iz naše velike baze smještajnih kapaciteta s ciljem udovoljavanja njihovim specifičnim preferencijama i to u trenutku rezervacije smještaja. Booking Now dizajniran je kako bi pružio djelotvorno mobilno iskustvo za spontane putnike, čime se savršeno uklapa u njihov multi-device online stil života”.
Booking Now personalizira rezultate pretraživanja u realnom vremenu, na temelju profila putnika koji je kreiran u trenutku kad se korisnik prvi put prijavio te zabilježio svoje preferencije o smještaju, poput željenog cjenovnog ranga (ovisno koliko novca želite potrošiti), potrebe za parkingom, ili pak uključenim doručkom i omogućenom Wi-Fi konekcijom. Korisnicima se potom prikazuju najrelevantniji dostupni smještajni kapaciteti sukladni njihovim željama, pružajući im mogućnost da modificiraju izbor svog smještaja ovisno o tome koji su lokaliteti na njihovoj “must-see” listi. Korisnici mogu jednim potezom prsta pregledati preporuke smještaja te rezervirati željeni objekt (najčešće hotel) u samo dva poteza. S Booking Now predviđajućom analitikom, korisnici koji se učestalije koriste aplikacijom imat će više personaliziranih preporuka. Dodatno, korištenjem aplikacije, korisnici mogu pregledati svoj preferirani hotel na karti kako bi kreirali kratku vizualnu listu za brzo i jednostavno adresiranje.
- Sve više hrvatskih putnika rezerviraju svoj smještaj, bilo za posao ili odmor, na sve spontanijoj bazi - rekao je Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.coma. Zato je, kaže Pleše, Booking Now savršeno rješenje i odličan suputnik za spontane putnike, kao i one koji su stalno u pokretu. Sad su u mogućnosti doći na destinaciju i u istom trenutku rezervirati smještaj koji odgovara svim njihovim potrebama u samo dva poteza prsta na ekranu svog mobilnog telefona.
SVIJET NA DLANU
Za dodatno prilagođavanje iskustva, Booking Now rezultati također mogu biti utemeljeni na trenutačnoj lokaciji korisnika - bilo gdje u svijetu. GPS tehnologija aplikacije pruža upute za dolazak s trenutačne lokacije na odabranu, što ovoj aplikaciji daje prednost među ostalim aplikacijama za rezerviranje hotelskog smještaja.
Poduprta od strane pouzdane Booking.com globalne mreže s korisničkom podrškom dostupnom od 0-24 sata i pristupom najvećoj svjetskoj mreži s više od 42 milijuna provjerenih recenzija gostiju, Booking Now aplikacija dizajnirana je kao doprinos postojećoj Booking.com mobilnoj aplikaciji koja ima za cilj nastaviti nuditi korisnicima najbolje ponude, bez skrivenih pristojbi i “plati kad odsjedneš” modela.
S obzirom na to da dolazi Uskrs, ako ste odlučili negdje otputovati, Bookin Now umnogome će vam olakšati traženje hotela, sobe za prespavati jedan ili više dana, pa će vam i putovanje biti manje stresno i daleko više relaksirajuće.
Sve u svemu, živjela digitalizacija, komunikacija, mobitelizacija i naravno “mreža svih mreža”, internet naš svagdašnji. Daklem, pronađimo smještaj i putujmo lako i bez stresa...

Piše: Darko Jerković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved