Opatija
Dobri odnosi
23.3.2015. 12:04:50h
Opatija i Beč se vole oduvijek
Austrijski gosti sa ostvarenih 68 tisuća dolazaka i 260 tisuća noćenja, što čini 15 % ukupnih noćenja, predstavljaju najznačajnije tržište Opatije i Opatijske rivijere
European Bridge League / flickr.com

''Želimo dinamizirati i podignuti svoju dosadašnju suradnju sa gradom Bečom i austrijskim turističkim tržištem na višu razinu i to, između ostalog, putem konkretnih projekata kao što su Bečki tjedan sa Bečkim balom u rujnu ove godine kao i proljetni Bečki vikend u Opatiji, koji upravo ovdje dogovaramo za 2016. godinu'', izjavio je Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije na prezentaciji opatijskih turističkih sadržaja i ponude održanoj u bečkom Kursalonu.

Uz uzvanike i poslovnih ljudi iz Austrije i Hrvatske na skupu, na kojem su opatijske gastro i eno specijalitete predstavili Liburnia Riviera Hoteli, Milenij hoteli, Vienna International, Grand hotel  Adriatic, hotel Bevanda, hotel Villa Kapetanović i koncern Agrokor kao i učenici Ugostiteljske škole u Opatiji, sudjelovali su i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije te Branimir Lončar, konzul Republike Hrvatske u Republici Austriji.

Povijesna povezanost

Zahvaljujući Renati Brauner, zamjenici gradonačelnika Grada Beča na dosadašnjoj podršci, Dujmić je podsjetio na povijesnu tradiciju i povezanost Opatije s Bečom koja je i započela svoju 170 godišnju tradiciju turizma kao austrijsko rivijera i zimsko odmaralište zahvaljujući blagim zimama i ljekovitim učincima stalne cirkulacije zraka.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved