Suradnja
14.3.2014. 10:52:10h
Studenti i profesori iz Hrvatske u slovenskom školstvu veoma…
Hrvatski i slovenski turizam već imaju tradiciju dobre suradnje, koju žele još intenzivnije razvijati na obostranu korist. Mišljenja su da u turizmu glede na njegove značajnosti (dinamičnosti, interdisciplinarnosti, sveprisutnosti i polifunkcionalnosti), znanja nikada nije dovoljno.
Univers beeldbank / flickr.com

Zato Fakultet za turizam Sveučilišta u Mariboru, koji djeluje u Brežicama, sa profesorima i instuticijama iz Hrvatske razvijaju suradnju na području obrazovanja kroz stvaranje i sinergiju znanja za potrebe u turizmu. Fakultet za turizam Sveučilišta u Mariboru, je vodjen tom idejom i saznanjem napravio važan korak u tom smjeru te organizira susret  svih onih, kojima je turizam izazov na bilo koji način.  Neformalnu razmjenu mišljenja, o pitanjima u problemu razvoja obrazovanja za potrebe u turizmu, FT UM (je) organizira(o) 20. 03. 2014., u poslovnom centru Cromoss, koji se nalazi središtu Zagreba.

Budući, da je Zagreb veoma blizu Brežica, u kojemu se nalazi i gdje djeluje Fakultet za turizam, čini nam se uputnim, da mlade maturante informiraju o mogućnostima razvoja njihove poslovne i svake druge kariere. Mišljenja su da informacije povećavaju mogućnost izbora a time i područje slobode.    Na Fakultetu za turizam studenti iz Hrvatske već studiraju u okviru javnoga sektora pod potpuno jednakim uvjetima sa slovenskim studentima, dakle bez ikakvih školarina i trškova.  Na Fakultetu imaju dobra iskustva sa studentima iz Hrvatske, koji su se pokazali kao veoma marljivi, iniciativni i radoznali, što je za obrazovni i istraživački proces veoma važno.

Matija Lozančić, student iz Zagreba, je bio čak najbolji študent univerzitetnoga programa tog fakulteta. Za najbolji prosjek ocena na prvoj godini je dobio plaketu Fakulteta za turizam. Student Lozančić se je tom prilikom za podeljeno priznanje zahvalio riječima: »Ne znam je li to zbog studijskog programa prilagođenog stvarnim potrebama tržišta, profesora koji potiču diskusije i razmjene mišljenja, ili možda rada u malim grupama gdje niti jedan student nije još samo jedan broj, ali mislim da je upis na ovaj fakultet najbolja odluka koju sam mogao donijeti za svoju buduću karijeru«.
Fakultet za turizam iz Slovenije, aktivno radi na povezivanju sa hrvatskim turizmom, prije svega sa turističkim institucijama i društvima na zajedničkim evropskim i prekograničnim projektima.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved