Opatijski turizam
14.3.2014. 11:33:24h
Najavljen program proslave, Gibonni promotor opatijske obljetnice proslave 170 godina razvoja turizma
2 Cellos, Festival vatrometa, Noa, Opatija – Carski grad, Retropatija, Kool & The Gang, Gala baletna večer, Perpetuum Jazzile, New York Voices, Marko Tolja te Gibonni i gosti nastupiti će tijekom ljeta povodom obilježavanja ovog velikog jubileja…
zhaffsky / flickr.com

2 Cellos, Festival vatrometa, Noa, Opatija – Carski grad, Retropatija, Kool & The Gang, Gala baletna večer, Perpetuum Jazzile, New York Voices, Marko Tolja te Gibonni i gosti nastupiti će tijekom ljeta povodom obilježavanja ovog velikog jubileja… Fotogaleriju pogledajte na ovom linku!

Opatija – U Vili Angiolini danas je na konferenciji za medije predstavljen program proslave 170 obljetnice razvoja turizma koju Opatija slavi tijekom cijele ove godine, a kao glavni promotor ove obljetnice javnosti je predstavljen poznati glazbenik i prijatelj Opatije – Zlatan Stipišić Gibonni.

gibonni_opatija_2014_1

Na konferenciji za medije nazočni su bili, uz opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića i Gibonnija, zamjenica župana Marina Medarić, direktorica TZG Opatije Suzi Petričić i ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš, koje su predstavile program, ključna zbivanja centralna slavlja, ali i zahvalile glavnim sponzorima na podršci – Zagrebačkoj banci i turističkoj agenciji Atlas.

Spomenimo kako Opatija slavi tijekom cijele ove godine značajnu obljetnicu, jubilarnih 170 godina od rađanja turizma u zemlji, pod pokroviteljstvom Vlade RH, naveo je to i gradonačelnik Dujmić. On je naznačio kako je osobito ponosan što su se u nastupu nedavno objedinile u jedinstvenu Opatijsku rivijeru i druge jedinice lokalne samouprave Kastav, Matulji, Lovran, Mošćenička draga uz Grad Opatiju. Posebno je zahvalio Gibonniju, velikom prijatelju Opatije, na ovoj suradnji.

Gibonni je na konferenciji izrazio svoje oduševljenje Opatijom, kao gradom u kojemu uvijek nalazi inspiraciju za rad, a uz kojeg ga vežu i mnoge uspomene, jer je tu održao prvi veliki koncert, radio na svojim kasnijim albumima i u kojem se ugodno osjeća dok stvara.

Koktel Miracle
Koktel Miracle
Inače, Gibonni će kao promotor 170 godišnjice turizma Opatije naš grad reklamirati tijekom svoje koncertne turneje po Europi koja slijedi.

- Presretan sam što je Opatija prepoznala mogućnosti zajedničke suradnje, jer zajednički možemo napraviti puno toga, rekao je Gibonni, koji će predstavljajući svoju glazbu publici, ujedno predstaviti i Opatiju, ali i svoju zemlju, ističe on.

Rajna Miloš predstavila je bogati program za obilježavanje obljetnice ove sezone, dok je Suzi Petričić posebno istakla iz toga centralni dio programa obilježavanja, a koji će trajati tri dana: riječ je o manifestaciji ”Opatija – Carski grad“ koja prvoga dana tematski vraća publiku u opatijsku prošlost, drugoga dana podsjeća na vrijeme festivala – ”Retro Opatija“, a trećega dana, koji govori o sadašnjosti i budućnosti, programski situira Opatiju na kartu elitnih destinacija, s nastupima velikih zvijezda disco ere, banda Kool & The Gang.

Na kraju, Gibonni se upisao i u opatijsku Zlatnu knjigu s gostiju, a svi su se počastili koktelom smišljenim posebno za ovu prigodu i nazvanim: Miracle.

PROGRAM PROSLAVE 170 GODINA TURIZMA U OPATIJI

2cellos02

05.06. 2 CELLOS – GLAZBENI DVOJAC KOJI JE OSVOJIO SVIJET
Koncert, Ljetna pozornica, 21.30 h

28.06. FESTIVAL VATROMETA
kupalište Slatina, 21.30 h

05.07. NOA – ŽIVOT JE LIJEP
koncert, Ljetna pozornica, 21.30 h

19.07. OPATIJA – CARSKI GRAD
glazbeno – scenski spektakl

20.07. RETROPATIJA
glazbeno – scenski spektakl

21.07. SVI U DISCO – KOOL & THE GANG
koncert, Kupalište Slatina, 21.30h

22.07. GALA BALETNA VEČER, najveće svjetske zvijezde baleta
balet, Ljetna pozornica, 21.30h

26.07. PERPETUUM JAZZILE – ZBOR KOJI JE POKORIO YOUTUBE
koncert, Ljetna pozornica, 21.30h

30.07. NEW YORK VOICES – NEPROCJENJIV DOŽIVLJAJ
koncert, Ljetna pozornica, 21.30h

14.08. MARKO TOLJA XXX
koncert, Ljetna pozornica, 21.00h

30.08. NOĆ ZA PAMĆENJE, GIBONNI I GOSTI
koncert, Ljetna pozornica, 21.00h

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved