Daruvar
Toplice
15.3.2014. 7:22:35h
Grad Daruvar – najbolja hrvatska destinacija s toplicama
Na završetku 4. Međunarodne HTI Konferencije industrije zdravstvenog turizma, koja se 13. i 14. ožujka održala u HGK, grad Daruvar proglašen je treću godinu zaredom najboljom hrvatskom destinacijom s toplicama u okviru akcije „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2013.“ koju su tradicionalno proveli Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija. Ostali nominirani su Sveti Martin na Muri i Tuheljske Toplice
objava za medije

Na završetku 4. Međunarodne HTI Konferencije industrije zdravstvenog turizma, koja se 13. i 14. ožujka održala u HGK, grad Daruvar proglašen je treću godinu zaredom najboljom hrvatskom destinacijom s toplicama u okviru akcije „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2013.“ koju su tradicionalno proveli Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija. Ostali nominirani su Sveti Martin na Muri i Tuheljske Toplice

Ovogodišnja je Konferencija okupila više od 230 sudionika te potvrdila svoj, sada već kultni status, „meeting pointa“ za sve profesionalce u zdravstvenoj industriji i komplementarnim uslužnim i proizvodnim djelatnostima. Drugog dana Konferencije dominirala su izlaganja stručnjaka s naglaskom na praktična iskustva koja su važna za unaprjeđivanje poslovanja.

„Klijent je u wellnessu na prvom mjestu i s njim se ostvaruje specifičan odnos, a maloprodaja u tom pogledu samo upotpunjava ponudu i i povećava vrijednost usluge“, rekla je Joanne Mazzittelli, International Training Manager for THALGO Cosmetics, Francuska. Za korištenje wellness usluga postoje brojni razlozi, a jedan od njih je medicinski. U francuskoj djeluje 52 centra talasoterapije što dovoljno govori o bogatstvu ponude i žestokoj konkurenciji.

Mara Doljak iz tvrtke Aromara Hrvatska naglasila je kako su za wellness centre važne stalne inovacije  i zadovoljstvo svih aktera kako bi se ostvario sinergetski efekt. „U Hrvatskoj imamo izuzetno kvalitetne prirodne sirovine te možemo proizvoditi eterična ulja vrhunske kvalitete“, rekla je Doljak. U wellness centrima treba što ekonomičnije poslovati uz pomoć primjerice snižavanja troškova racinalnim korištenjem energije i ostalih resursa, smatra

Danijela Rašić, osnivačica i vlasnica Aqua Med Medical Wellness, Split. Pri tome uštede ne smiju biti na štetu kvaliteta usluga koje bi mogle izazvati smanjivanje zadovoljstva klijenata.

Tatjana Bartaković iz Hamper studia Zagreb napomenula je kako ponekad brendovi imaju više priča što stvara šumove u komunikacijskim kanalima te zbunjuju postojeće i potencijalne potrošače. Lojalnost korisnika jedna je od bitnih sastavnica današnjeg poslovanja. Svaka destinacija mora imati priču, a pri tome je za komuniciranje s klijentom od iznimne važnosti internet.

Preko dvije milijarde ljudi u svijetu umreženo je internetom, a digitalna ekonomija ostvaruje preko 1.000 milijardi dolara prometa, istaknuo je Ivan Vučković iz Dimedia internet tehnologij. Čak 56 posto turista pripreme za put započinju korištenjem internetskih tražilaca. U tom pogledu Google Ad Words pruža brojne mogućnosti i prednosti u odnosu na klasično poslovanje pri čemu su koristi mjerljive te se ostvaruje visoki stupanj fleksibilnosti.

Marko Jurakić, predsjednik wellness i fitness udruge Hrvatske najavio je Balkan spa.summit koji se ove godine održava u Tuheljskim toplicama.

O prednostima zdrave prehrane govorila je Helena Tomić Ordalj iz Podravke, a Silvana Jakuš predstavila je HTI novi hrvatski magazin za zdravstveni turizam koji je nastao na temelju inicijativa s ovih konferencija, a inicijativu je podržala i HGK.

Đurđica Šimičić, direktorica TZ grada Mali Lošinj rekla je kako se o toj destinaciji sustavno prikuplja znanstvena dokumentacija o prirodnim ljekovitim čimbenicima te je objavljena i knjiga o tome. Nastoji se pružati cjelogodišnja turistička usluga, a to je moguće samo angažmanom svih subjekata. „Neophodno  je javno privatno partnertsvo na zadovoljstvo građana i poduzetnika“,  smatra Renata Žugić, ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj. Ta destinacija se strateški opredjelila za razvoj zdravstvenog turizma na svim razinama lokalne zajednice te je temelj održivog razvoja.   

Dr. Josip Burušić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar  ustvrdio je kako je mjerenje kvalitete složen proces, a sprovode ga u sklopu projekta „Termo metar“ 2007. - 2013. Suci odnosno procjenitelji kvalitete educirani su i neovisni, a samo vrednovanje anonimno. Ocjenjivanje destinacija provodilo se tijelom srpnja i kolovoza. Dr. Saša Poljanec Borić s tog Instituta rekla je da u pogledu kvalitete postoje značajne razlike između primorskih destinacija i toplica. U proteklih osam godina koliko se provodi istraživanje razlike se stalno povećavaju.

Međunarodnu HTI Konferenciju industrije zdravstvenog turizma zajednički su organizirali HGK i stručna revija Ugostiteljstvo i turizam pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva zdravlja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved