Slavonski Brod
Plava i zelena poveznica
15.3.2014. 7:50:40h
Opremom za hotelijerstvo povezali plavu i zelenu Hrvatsku
Zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom Elgrad iz Zagreba, posjetitelji su u dvorani Vijuš mogli vidjeti jedinstveni "hotel u malom"
Wickerfurniture / flickr.com

Tridesetak izlagača predstavilo je svoju ponudu na drugom Sajmu proizvođača namještaja koji je danas otvoren u Slavonskom Brodu. Iako se radi o sektoru koji je ponajviše pogođen ekonomskom krizom, slavonski drvoprerađivači, od kojih je i potekla ideja za organizaciju sajma, pokazali su da imaju što ponuditi. Od prošlogodišnjeg prvog sajma, Hrvatska je od zemlje kandidatkinje postala punopravna članica EU, čime su im se otvorile nove mogućnosti, ali i novi izazovi. Tema sajma bila je oprema za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, čija je namjera povezati plavu i zelenu Hrvatsku.

– Želimo stvoriti preduvjete za povezivanje proizvođača s ciljanim tržištima te potencijalnim kupcima njihovih proizvoda u hotelijerstvu, odnosno turizmu, koje je u ovom trenutku najpropulzivniji gospodarski sektor u Hrvatskoj - rekao je izvršni organizator sajma Stjepan Bošnjaković.

Zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom Elgrad iz Zagreba, posjetitelji su u dvorani Vijuš mogli vidjeti jedinstveni "hotel u malom", u kojem su prezentacije imali brodski srednjoškolci. U sklopu sajma potpisan je i 200 tisuća kuna vrijedan ugovor s tvrtkom "Euroinspekt Drvokontrola" iz Zagreba o ispitivanju kvalitete namještaja, koje će Brodsko-posavska županija za sve svoje proizvođače i drvoprerađivače sufinancirati s 50 posto sredstava.

Piše: Vedran Belan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved