HomeExchange
21.3.2014. 8:30:29h
Putujte na sve strane svijeta bez ikakvih troškova za smještaj
Zamislite da u svakom kutku svijeta imate prijatelja koji će vas rado ne samo primiti na spavanje, nego će vam ustupiti svoj dom na nekoliko dana te vam ostaviti preporuke u kojim je restoranima najbolje jesti i gdje najpovoljnije obaviti shopping.
Nathaniel Wouldn't you like to know / flickr.com

Zamislite da u svakom kutku svijeta imate prijatelja koji će vas rado ne samo primiti na spavanje, nego će vam ustupiti svoj dom na nekoliko dana te vam ostaviti preporuke u kojim je restoranima najbolje jesti i gdje najpovoljnije obaviti shopping. Ako imate puno takvih prijatelja, svatko vam može zavidjeti, a ako nemate, posjetite stranicu House Exchange i dobit ćete ih. Riječ je o gvrlo popularnom servisu za, kao što i ime govori, zamjenu domova. Koncept je jednostavan: vi ćete odsjesti u kući na nekoj destinaciji koju želite posjetiti, a zauzvrat ćete vlasniku ustupiti svoj dom na korištenje.  I pri tome nije bitan reciprocitet pa se može dogoditi da vlasnik malene garsonjere provede nekoliko dana u luksuznom penthouseu.

Iza ove ideje koja je ljudima diljem svijeta omogućila putovanje bez troškova smještaja stoji Amerikanac Ed Kushnis. Na ideju je došao 1992. godine kada je želio otići na putovanje sa svojom djecom, ali mu je za to nedostajalo novca. Od početne idje izrodio se  najveći portal za razmjenu smještajnih kapaciteta - u 2012. godini putem Home Exchangea ostvareno je 75 tisuća zamjena u 150 država - a procjenjuje se da sau članovi ove zajednice u godini dana uštedjeli čak 100 milijuna dolara na smještaj. No to ne mora značiti loše vijesti za turizam: zbog uštede na smještaju imali su više novca za posjete restoranima, muzejima i kupovinu.

Prema riječima osnivača, koji je prošlog tjedna u Zagrebu održao predavanje, sve više Hrvata služi se ovim portalom, a za smještajem u Hrvatskoj vlada veliko zanimanje - i to ne samo za onim u turistički razvikanim mjestima.

Ako vas je ova priča zaintrigirala, posjetite HomeExchange i za članarinu od 479,88 kn godišnje možete neograničen broj puta uživati u ovakvom načinu putovanja. Napominjemo da se za kuće ne morate mijenjati istovremeno te da je broj dana (kao i drugi detalji poput dozvole za korištenje automobila) stvar dogovora.

Piše: Tea Sumić Miletić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved