Poreč
Promohotel
25.3.2014. 8:08:09h
Na ovogodišnjem Promohotelu 120 izlagača
Promohotel - 29. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, u dvorani Žatika će biti svečano otvoren u srijedu u podne.
J. Prekalj / glasistre.hr

Promohotel - 29. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, u dvorani Žatika će biti svečano otvoren u srijedu u podne. Posjetitelji će sve do 29. ožujka, u organizaciji porečke tvrtke Studio 053, imati prigodu razgledati ponudu 120 izlagača iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske. Namještaj i oprema za interijere i eksterijere, rashladni uređaji, slastice i druga hrana, papirnata galanterija, proizvodi za grijanje i korištenje obnovljivih izvora energije te  niz drugih bit će izloženo na 3.000 kvadrata unutarnjeg i 500 vanjskog prostora.

Četvrtu godinu zaredom predstavit će se i izlagači iz Autonomne pokrajine Vojvodine te dugogodišnji partneri sajma - Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska drvna industrija. Ovogodišnja je novost Dan Vojvodine, uz predstavljanje projekta "Bogatstvo različitosti", s vojvođanskom gastronomijom, glazbom i folklorom, koji će se održati u petak u 13 sati.

Program su na današnjoj konferenciji za novinare predstavili direktor Studija 053 Franko Štiković i direktorica sajma Ivana Štiković.

- Sajam je prvenstveno namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela i ugostiteljskih objekata te iznajmljivačima apartmana, koji u Žatiki mogu upoznati nove tehnologije, trendove i usluge, a mnogi izloženi proizvodi mogu biti zanimljivi i za kućanstva, rekao je Štiković. Istaknuo je i da će se u sklopu Promohotela već tradicionalno održati i Promonatura - 13. izložba ekoloških i autohtonih proizvoda s 40-ak izlagača, u organizaciji udruge Bio Istra. Promonatura će prvi put predstaviti i dva inozemna izlagača - ekološko domaćinstvo Zavod IMH Celje i Mesarija Kimi iz Slovenije.

- Broj izlagača sličan je prošlogodišnjem i s obzirom na dugotrajno krizno razdoblje zadovoljni smo cjelokupnom situacijom. Poreč i Promohotel značajni su tvrtkama koje se predstavljaju za njihovo poslovanje na hrvatskom tržištu, a sve više je zainteresirano i stranaca, kazao je Štiković.

U svim danima sajma održavat će se brojna stručna događanja kojima se žele educirati menadžeri, vlasnici i direktori turističkih i ugostiteljskih objekata te turističkih djelatnika, ali i svih drugih zainteresiranih.

- Već prvog dana u 13 sati zakazan je okrugli stol na temu "Mjere ruralnog razvoja, održivom poljoprivredom za održivi turizam". Riječ će biti o mjerama poticaja u poljoprivredi za razdoblje od 2014. do 2020., mogućnostima, novoj legislativi i drugim novostima, a moderatorica je mr. sc. Vlasta Radoičić, savjetnica za ekološku proizvodnju Istarske županije i predsjednica Bio Istre.

U četvrtak je u 17 sati na redu tematska radionica za minimalizaciju stresa i redukciju tjelesne mase, pod nazivom "Odlučili smo ne izgorjeti! (We will stop tu burn out!). "Društveno poduzetništvo u turizmu" naziv je radionice na kojoj će u petak od 11 sati zainteresirani moći doznati više i o programima financiranja društvenih poduzetničkih projekata Europske komisije i projekata socijalnog turizma Ministarstva turizma. Predavači su Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Alen Halilović iz udruge za mlade Alfa Albona, kazala je Ivana Štiković.

Među zanimljivim inicijativama je i jednodnevna edukacija "Hobby barmen" u organizaciji udruge konobara i barmena Hrvatske, na kojoj će u petak svi koji to žele moći naučiti osnovne korake u pripremi koktela. Prijaviti se treba do četvrtka na štandu udruge ili e-mailom na marketing@barmn.hr.

Štiković je najavila i sudjelovanje BPW-a iz Pule, prvog hrvatskog kluba poslovnih žena, koje će po d nazivom "Lobbyng for shopping i predstavljanje mini-klasterizacije" ponuditi svoje proizvode i usluge.

Promohotel će sutra u podne otvoriti istarski župan Valter Flego, a otvoren će biti u četvrtak i petak od 10 do 19 te subotu od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam i sve popratne događaje i edukacije je besplatan.

Piše: K. Flegar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved