Dubrovnik
Festiwine
25.3.2014. 8:24:03h
Vinoljupci, pozor! Dubrovnik u travnju postaje grad prijatelja vina
Ostalo je točno mjesec dana do prvog regionalng festivala vina Dubrovnik FestiWine koji će se održati u Klarisi od 24.do 26. travnja.
tribp / flickr.com

Ostalo je točno mjesec dana do prvog regionalng festivala vina Dubrovnik FestiWine koji će se održati u Klarisi od 24.do 26. travnja.

Pripreme za Festival su u punom jeku, a prijave vinara stižu svakodnevno, tako da Festival trenutno broji 50 izlagača koji će se na Dubrovnik FestiWine-u predstaviti s više od 150 etiketa. To naravno nije konačan broj vinara koji će izlagati na Festivalu, budući da su prijave otvorene do 10. travnja.

Središnji dio festivala svakako je izložba vina s vinokušnjom, a u sklopu festivala održat će se još i natjecanje vina Dubrovnik FestiWine Trophy, vinske radionice pod nazivom It's wine o'clock (Vrijeme je za vino), stručni skup pod nazivom „Vino u turizmu“ te Dubrovačka vinska setemana.

Osnovni cilj održavanja Festivala jest repozicioniranje lokalnih vina u našoj ukupnoj turističkoj ponudi te vraćanje vinu statusa koje zaslužuje. Želja je da Dubrovnik ponovo postane Grad prijatelj vina kao što je to stoljećima uspješno bio.

Tako će se u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u tjednu prije festivala, 22. do 27. travnja,  održati 'Dubrovačka vinska setemana' koja ima za cilj proširiti vinsko raspoloženje po Gradu na način da zainteresirani ugostiteljski objekti u te dane organiziraju prigodnu ponudu jela i županijskih vina po povoljnim uvjetima. Ugostiteljski objekti koji budu sudjelovali u Dubrovačkoj vinskoj setemani imat će prepoznatljivu oznaku 'Wine friendly'.

Festival bi trebao stvoriti 'vinski šušur' te bi Grad, njegovi sugrađani i posjetitelji intenzivno živjeli i uživali vino. Cilj je da Dubrovnik kroz par godina postane prepoznatljiva vinska destinacija, za što je potrebno puno zajedničkog rada i truda svih subjekata uključenih u turizam kako bi se repozicionirali, a Dubrovnik FestiWine odličan katalizator jer može povezati izvrstan izvorni, već gotov proizvod kroz postojeću infrastrukturu sa postojećim posjetiteljima Dubrovnika.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved