Konferencija
26.11.2013. 13:07:43h
Dunavska konferencija sledećeg maja u Novom Sadu
Dunavska konferencija o kulturi, druga po redu, održaće se početkom maja sledeće godine u Novom Sadu.
/ 021.rs

Tema konferencije će biti "Gradovi kandidati za Evropsku prestonicu kulture".

"Prva Dunavska konferencija o kulturi održana je u Ulmu ove godine. Predlog direktora Kulturnog centra Novog Sada, Andreja Fajgelja koji je učestvovao u Ulmu na Konferenciji, da se naredna održi upravo u Novom Sadu je rado prihvaćena i što se nas tiče, imaće punu podršku pokrajinske Vlade Baden-Virtemberga, Saveta podunavskih gradova i regija u čije ime danas ovde i govorim jer mi možemo biti i suorganizatori konferencije, a finansijsku pomoć će pružiti i naše Ministarstvo za nauku, istraživanje i umetnost, istakao je Langer i predložio je da druga Dunavska konferencija o kulturi nosi moto, rečenicu iz Konradovih eseja: "Dunav – glavna saobraćajnica kulture"", rekao je generalni koordinator Saveta podunavskih gradova i regija, Peter Langer.

Fajgelj je rekao da će na konferenciji Novi Sad ugostiti umetnike i kulturne poslanike iz cele Dunavske regije.

"To će značajno doprineti razvoju kulturne scene našeg grada i njegovoj prepoznatljivosti u evropskim i svetskim razmerama što je u skladu sa našim naporima da postanemo Evropska prestonica kulture. Tema Konferencije će, pred gradova kandidata za ovu prestižnu titulu, biti i Dunavski festivali u gradovima i opštinama dunavske regije", rekao je Fajgelj.

Fajgelj dodaje da će pored same konferencije, u Novom Sadu biti organizovan i Sajam dunavskih opština na kojem će gradovi i opštine iz cele dunavske regije imati priliku da se predstave.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved