Dubrovnik
Izvrsno!
30.3.2015. 4:52:40h
Dubrovnik šesta najpovoljnija europska vikend destinacija!
Vilnius je proglašen najjeftinijom europskom destinacijom za vikend putovanje dok je Dubrovnik zauzeo šesto mjesto, javlja Independent.
/ freepix.biz

Glavni grad Litve našao se na samom vrhu liste City Costs Barometer magazina Travel Money britanskog Post Officea. Popis pokriva čak 26 europskih gradova, a Vilnisu je titulu zaslužio zbog troškova vikend provoda od svega 100,04 funte - 1050,42 kuna. Samo za usporedbu, vikend opuštanja u Dubrovniku će vas stajati 1468,22 kune.

Ukoliko pak želite posjetiti Pariz morat ćete izdvojiti 2755,1 kuna, a Rim će vam novčanik isprazniti za 2906,72 kune.

Najskuplji grad eurozone za otići na vikend je Amsterdam s potrebnim budžetom od 3030,93 kune dok je najskuplji grad na kontinentu Stockholm s čak 3265,60 kuna prosječnih troškova.

Lista je osmišljena kao trošak dva noćenja u smještaju s tri zvjezide, prijevozom od zračne luke do grada, večerom od tri slijeda za dvoje i vinom. Uključena su i pića tijekom izlaska, razgledavanje grada te gradski prijevoz.

Šest od deset najjeftinijih gradova nalaze se u istočnoj Europi s time da Riga (na trećem mjestu) nudi najjeftini smještaj, svega 378 kuna, a Amsterdam najskupi - 1827 kuna.

Prag, koji je sedmi ukupno, ima najpovoljniju hranu vani. Za jelo s tri slijeda za dvoje te vinom boravak u Pragu ćete platiti 251 kunu.

Britanski su gradovi na popisu završili na onom skupljem dijelu, a  Hrvatsku predstavlja samo Dubrovnik.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved