Đakovo
Sajam
8.4.2015. 4:23:35h
U subotu počinju 7. Dani vina i turizma
U subotu, 11. travnja u Đakovu počinju ovogodišnji, 7. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Trajat će pet tjedana i završiti 9. svibnja sajmom cvijeća u Dalj Planini.
/ sib.hr

U subotu, 11. travnja u Đakovu počinju ovogodišnji, 7. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Trajat će pet tjedana i završiti 9. svibnja sajmom cvijeća u Dalj Planini.

Dane vina i turizma i ove godine organiziraju Turistička zajednica županije te turističke zajednica gradova i općina uz potporu Osijeka, Belog Manastira, Đakova, Našica i Erduta. Glavni su pokrovitelji Osječko-baranjska županija i ministarstvo turizma.
Dnevne manifestacije ove će godine biti proširene i na večernje programe, najavio je Antonio Sobol, direktor županijske turističke zajednice. Središnja manifestacije i ove se godine održava u Osijeku i to u subotu, 2. svibnja velikim sajmom vina i vinskih ulica za koji se već sada prijavilo oko 60 izlagača, dok će tijekom manifestacije biti predstavljeno gotovo 200 raznih vinskih kuća i obiteljskih poljoprivrednih ili turističkih gospodarstava. Organizirana je i smotra županijskih vina, brojne degustacije, ali i ocjenjivanje vina i teško je pobrojati koje se sve aktivnosti održavaju u sklopu 7. Dana vina i turizma Osječko-baranjske žapanije.
Domaćin prve vinsko-turističke manifestacije je Đakovo i to u subotu, 11. travnja, tjedan dana kasnije manifestacija seli u Beli Manastir (18. travnja) , potom u Našice (25. travnja) pa preko Osijeka (2. svibnja) do Dalja i Dalj Planine (9. svibnja, sajam cvijeća uz kulturnoumjetnički program).

Sedmo ocjenjivanje vina Osječko-baranjske županije bit će održano 27. travnja u hotelu Patria u Belom Manastiru, a 28. travnja tamo će biti održano i prvo nacionalno ocjenjivanje crvenih vina. Najboljim vinarima nagrade će biti predane u srijedu 29. travnja u Arheološkom muzeju u Osijeku.
Svake subote organiziran je dnevni program s izložbama, degustacijama vina i proizvoda s OPG-a, a za večernje je sate organizirane su Wine Tour večeri- u svim mjestima održavanja 7. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved