Rijeka
Kvarnerfest
8.4.2015. 5:05:56h
Rijeka u svibnju na Delti dobiva svoj Oktoberfest
Kvarnerfest počinje u srijedu 13. svibnja predstavljanjem Rijeke, i nastavlja se do 17. svibnja, a predstavit će se Gorski kotar, otok Krk i kvarnerski otoci, zatim prsten gradova i općina oko Rijeke te u samoj završnici gosti i prijatelji iz Slavonije
/ freepix.biz

Kvarnerfest počinje u srijedu 13. svibnja predstavljanjem Rijeke, i nastavlja se do 17. svibnja, a predstavit će se Gorski kotar, otok Krk i kvarnerski otoci, zatim prsten gradova i općina oko Rijeke te u samoj završnici gosti i prijatelji iz Slavonije

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Rijeke, a pod medijskim pokroviteljstvom Novog lista, Kanala Ri i Radio Rijeke, tvrtka Promocija d.o.o. na parkiralištu Delta organizira petodnevni Kvarnerfest u razdoblju od 13. do 17. svibnja. Za vrijeme Kvarnerfesta pod motom »doživi, osjeti, kušaj i zabavi se« kroz kulturni, zabavni, gastronomski, glazbeni i turistički program za sve uzraste bit će na jednom mjestu predstavljena najbolja jela, suveniri, običaji i manifestacije cijelog Kvarnera, te najbolji ugostitelji i proizvođači vina, sira, maslina i ostalih autohtonih proizvoda.

  Kvarnerfest je nova manifestacija u gradu Rijeci koja se temelji na već dobro prihvaćenim konceptima poznatih festivala poput Oktoberfesta u Munchenu ili Rujanfesta u Zagrebu. Rijeka kao urbano središte sjevernoga Jadrana tako će dobiti svoj festival po uzoru na sve veće gradove u Europi i regiji. Raznovrstan sadržaj programa tijekom cijelog dana garantira bogatstvo raznolikosti zabavne i gastronomske ponude kakve do sada nije bilo na jednom mjestu u ovom dijelu Hrvatske, kažu organizatori.

Kvarnerfest počinje u srijedu 13. svibnja predstavljanjem Rijeke i svega onoga što je čini posebnom i drukčijom. Slijede dan za danom: Gorski Kotar, otok Krk i kvarnerski otoci, zatim prsten gradova i općina oko Rijeke te u samoj završnici gosti i prijatelji iz Slavonije. Grad Rijeka kao domaćin i centar Kvarnera, oduvijek je bio sjecište putova, trgovine, kulture i privrednog života.

Bogat program i ponuda
Na samom otvorenju u Kvarnerfest će posjetitelje uvesti Prve riječke mažoretkinje, Gradska glazba Trsat, Pjevački zbor mladih »Josip Kaplan«, grupa Yamas, karnevalske skupine grada Rijeke i mnogi drugi. Drugi dan festivala u četvrtak 14. svibnja na Kvarnerfestu će se predstaviti Gorski kotar s ponudom nacionalnog parka Risnjak, jezera Lokve i Bajer, spilja Vrelo i Lokvarka, prirodnim fenomenom Kamačnik, izvrsnim proizvodima od divljači, samoniklog bilja, ponudom biciklističkih staza, posebnim glazbenim i folklornim izričajem te ponudom restorana i smještaja.

U vikend nas 15. svibnja uvode otok Krk i kvarnerski otoci. Svijet otoka predstavit će proizvodima od ovčjeg sira, otočnog meda, krčkog pršuta, vrbničke žlahtine, creskog maslinovog ulja, glazbom i plesom, prirodnim i kulturnim atrakcijama, ponudom restorana i smještaja. Subota 16. svibnja dan je kada će riječki prsten prezentirati bogatu kulturnu ponudu, prekrasne plaže i romantične stare gradove.

  Turističke zajednice Kraljevice, Kostrene, Bakra, Viškova, Kastva, Jelenja i Čavli predstavit će svoje znamenitosti i prepoznatljiv sadržaj uz prigodan glazbeni program. Završni dan prvog Kvarnerfesta, nedjelja 17. svibnja, rezerviran je za goste, prijatelje grada Rijeke.

To je Vukovarsko-srijemska županija koja će prezentirati i pripremati tradicionalna slavonska jela: slavonski čobanac, čvarke te listeriće uz pratnju tamburaša. Bogatu gastronomsku ponudu pratit će i neizostavno i već glasovito slavonsko vino i rakija šljivovica te tradicionalna narodna nošnja. Na Delti će biti i Ulica vina, sira i maslina koja će predstaviti proizvode poduzetnika, obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga s Kvarnera koji će se moći kupiti i degustirati u vrijeme trajanja festivala.

Delta će u dane Kvarnerfesta dobiti i Ulicu gastro kuća u kojima ćete moći birati između čak četiri ugostiteljske ponude koje će se svakoga dana prilagođavati događanjima i ponudi samoga festivala. Pripremat će se tradicionalna jela: riblji specijaliteti i marende, pa

šte, palenta kompirica, gulaš, kupus i kobasice i razne vrste roštilja. Kako bi uživanje u jelu bilo potpuno u blizini će biti smještena i pivska kuća Zagrebačke pivovare. Organizatori nisu zaboravili ni kutak za najmlađe. Tako će na Delti biti postavljen i veliki zabavni park za djecu od najmlađe do tinejdžerske dobi u kojem će se moći zabaviti uz autodrom, simulatore, dječje vrtuljke i trampoline te svakodnevne tematske radionice i igraonice u popodnevnim satima. Tijekom cijeloga dana sve do 19 sati, za sve posjetitelje ulaz će biti besplatan.

Dva koncerta dnevno
Svake večeri Kvarnerfesta bit će održana dva koncerta, jedan estradni i jedan rock, i to najvećih estradnih imena regije, za publiku svih glazbenih profila i svih uzrasta, u dva šatora. Dva koncerta neće počinjati istovremeno, već s odmakom od oko sat vremena. Halid Bešlić i Opća opasnost nastupit će u srijedu 13. svibnja, Željko Joksimović i Kiril Djaikovski DJ set u četvrtak 14. svibnja, Severina i Belfast Food u petak 15. svibnja, Ivan Zak, Goran Bare & Majke, te Beatles Revival Band u subotu 16. svibnja, a Jole i Brkovi u nedjelju 17. svibnja.

Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte bit će 30 kuna, dok će se u prodaji naći i petodnevna ulaznica za sve koncerte čija će cijena biti 100 kuna. Ulaznice za koncerte moći će se nabaviti preko mojekarte.hr, u fotokopirnici Dandy na 4. katu RK »Ri«, u Dallas Music Shopu te na blagajni na Delti na dan koncerta.

Piše: Vinko Peršić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved