Đakovo
Dani vina i turizma
13.4.2015. 8:25:12h
Slavonija itekako ima što ponuditi na gastro i vinskoj karti
Sedmi dani vina i turizma Osječko-baranjske županije, započeti u petak navečer promocijom vinsko-turističke ceste Zlatarevac u Trnavi, nastavljeni su u subotu na đakovačkom korzu Uskrsnim gastro-festom s 50-ak izlagača.
D. Kolak / glas-slavonije.hr

Sedmi dani vina i turizma Osječko-baranjske županije, započeti u petak navečer promocijom vinsko-turističke ceste Zlatarevac u Trnavi, nastavljeni su u subotu na đakovačkom korzu Uskrsnim gastro-festom s 50-ak izlagača.

Program su otvorili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, obojica složni u ocjeni da Đakovo, OBŽ i cijela Slavonija itekako imaju što ponuditi na gastro i vinskoj karti, a što se vidjelo i na prepunim štandovima izlagača koji su obilovali suhomesnatim proizvodima ovoga kraja, vinima, ručnim radom, proizvodima od pletene šibe, keramikom, medom i dr. Subotnja 'špica' i ovoga puta korzo je učinila 'mravinjakom' koji se razmilio između štandova, a za dobru atmosferu 7. dana vina i turizma te Uskrsnog gastro-festa pobrinuo se i KUD Kuševac. ove godine danima vina i turizma pridružila se i Državna ergela Đakovo sa svojim fijakerom lipicanac a, a u njenoj zatvorenoj jahaonici održana je i konjička predstava.  Ocjenjivane su i kuliniove seke na što su pristigla 32 uzorka. Šampion je kulinova seka Stanka Josipovića iz Koritne, a vicešampionsku titulu ponio je proizvod Ivice Jukića iz Vrbice. Organizator ocjejivanja bila je đakovačka Udruga kulinara. U nastavku programa u predvečerje na korzu bit će održan Wine Tour večer uz predstavljanje 12 vinara OBŽ, Udrugu kulinara i proizvođače domaćih sireva.
Nakon Đakova, 7. dani vina i turizma u idućih 4 tjedna održavat će se u preostalim gradovima OBŽ, a završit će 9. svibnja u Dalju Sajmom cvijeća. Organizator 7. dana vina i turizma je OBŽ s gradovima partnerima, a partner projekta je i Turistička zajednica OBŽ.

Piše. S.Ž.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved