Beli Manastir
Ruralni sabor
13.4.2015. 13:45:14h
Od 16. do 18. travnja u Belom Manastiru bit će održan prvi Hrvatski ruralni parlament
Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR, od 16. do 18. travnja u Belom Manastiru, u suradnji s Gradom Belim Manastirom te Slapom i LAG-om Baranja, organizira prvi Hrvatski ruralni parlament.
Renata Prusina / glas-slavonije.hr

Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR, od 16. do 18. travnja u Belom Manastiru, u suradnji s Gradom Belim Manastirom te Slapom i LAG-om Baranja, organizira prvi Hrvatski ruralni parlament.

Svrha ovom trodnevnom događaju je davanje zamaha razvoju hrvatskog ruralnog područja, a glavni izazov koji provlače kroz sve oblike rada je odgovor na pitanje kako zadržati mlade u ruralnom području. - Slijedimo trend organiziranja nacionalnog ruralnog parlamenta koji se širi Europom od 1990., a krenuo je iz sjevernih zemalja visokorazvijene lokalne demokracije. U Bruxellesu je Europski gospodarski i socijalni odbor koncem 2013. organizirao prvi Europski ruralni parlament (ERP), a drugi će se održati ove jeseni u Austriji - kažu organizatori, naglašavajući kako im je cilj okupiti društvene skupine na svim razinama oko pitanja ruralnog razvoja. Predviđaju više od 100 sudionika. Europski gospodarski i socijalni odbor, primjerice, potvrdio je sudjelovanje višečlane delegacije koju predvodi Dilyana Slavova, voditeljica Sekcije za poljoprivredu i ruralni razvoj i predsjedateljica prvog Europskog ruralnog parlamenta, a dolazak je obećao i Franjo Lucić, predsjednik Odbora za poljoprivredu. Parlamentu će nazočni biti i hrvatski europarlamentarci, župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš…

Piše: I.Getto

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved