Događaj
14.4.2015. 14:42:18h
Tradicionalna manifestacija se nastavlja: 16. sajam cvijeća u Prelogu
Turistička zajednica grada Preloga je od svog osnutka 1999. godine krenula s organizacijom prekrasne manifestacije vezane uz ekologiju i kulturni turizam, izložbe i Sajam cvijeća. Cilj sajma i izložbe cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih prostora okućnica i balkona.
Dawn Huczek / flickr.com

Turistička zajednica grada Preloga je od svog osnutka 1999. godine krenula s organizacijom prekrasne manifestacije vezane uz ekologiju i kulturni turizam, izložbe i Sajam cvijeća. Cilj sajma i izložbe cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih prostora okućnica i balkona.

"Smatramo da smo stvorili dobro ozračje i potaknuli ljude i sam Grad na uređenje mjesta i sadnju cvijeća. Sama manifestacija prerasla je u prepoznatljivu, sada već i tradiocionalnu manifestaciju koja okuplja izlagače iz cijele zemlje i inozemstva (Mađari i Slovenci).", rekli su u Turističkoj zajednici.

Sada već šesnaesti sajam po redu traje 3 dana (24., 25. i 26. travnja 2015.) uz bogat kulturno-umjetnički program preko kojeg žele prikazati raznolikost i bogatstvo folklora, običaja, ali i sam status našeg kraja i Grada.

Grad Prelog je dobio epitet "Grad cvijeća" i to je razlog posjeta grupa i turista iz cijele Hrvatske. Kroz sajam cvijeća isprepliću se bogati kulturno-umjetnički programi, koncerti ozbiljne glazbe, etno programi i običaji, gostujuće grupe estrade. Samim tim Prelog postaje i "Grad kulture".

Da bi sačuvali originalnost i autentičnost, izlagači sajma mogu biti samo cvjećari, firme koje se bave cvijećem, hortikulturom, odnosno sve što je vezano za uređenje vrta i okoliša.

Ovaj tip manifestacije ovakvog karaktera jedina je u Međimurju i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Povjerenje Grada i županije su već stekli, a i lokalno ugostiteljstvo i trgovine uključene su u sam Sajam. Započeta suradnja sa susjednim zemljama Mađarskom i Slovenijom se također nastavlja.

"Želja nam je okupiti uzgajivače cvijeća sadnica, proizvođače alata, strojeva i ostalih pomagala, vezana za uređenje vrta, parkova i okućnica. Ujedno uz Sajam mogu se izlagati i prodavati keramika, umjetničke slike s temom doma i vrta. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.", kazali su.

Iz TZ grada Preloga mole sve zainteresirane da se jave i rezerviraju svoj prostor na:
Email: dom_kulture@prelog.hr
Tel./fax: 040 / 645 - 301 ili 040 / 645 - 303 ili mobitel 099 / 33 444 17

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved