Ludbreg
Gastronomija
21.4.2015. 8:53:16h
Okusi varaždinskog kraja u Arabeli
Oznaka standarda ''Okusi varaždinskog kraja dodijeljena ludbreškom restoranu''
/ varazdinske-vijesti.hr

Rastoranu Arabela u Globočecu Ludbreškom dodijeljena je oznaka standarda ''Okusi varaždinskog kraja''. Vlasnik restorana Saša Kišić pojasnio je kako su na bogatom meniju Arabele pretežito tradicionalna jela karakteristična za ludbrešku Podravinu, ali i cijeli varaždinski kraj.

Projekt „Okusi varaždinskog kraja“ dio je nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“. Označavanje objekta omogućava brendiranje samog restorana, ali i doprinosi ukupnom sustavnom jačanju i afirmaciji ponude gastronomskih i enoloških proizvoda na području Županije.
Razlikovanje i prezentiranje ugostiteljskih objekata po ponudi tradicionalnih domaćih jela, odnosno obogaćivanje ukupne ugostiteljske ponude širenjem gastronomske ponude i tradicijskih jela uz korištenje izvornih domaćih namirnica, znači ujedno i promociju, prepoznatljivost  i razvoj varaždinskoga kraja kao turističkog odredišta čija je bitna sastavnica  kultura hrane i pića.
Označavanju objekta nazočili su varaždinski župan Predrag Štromar sa zamjenicima, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, dogradonačelnica Vera Jadanić, saborski zastupnik Mario Habek, direktorica Turističke zajednice Elizabeta Dolenec, načelnik PU varaždinske Darko Jurčec i mnogi drugi.

Piše: Amalija Šašek

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved