Varaždin
Špancirfest
22.4.2015. 8:43:41h
Najavljen Špancirfest, najposjećeniji hrvatski festival
U varaždinskom kazalištu danas je predstavljeno četrnaesto izdanje festivala dobrih emocija Špancirfesta, koji će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 24. kolovoza do 2. rujna ove godine.
Modzzak / wikipedia.org

U varaždinskom kazalištu danas je predstavljeno četrnaesto izdanje festivala dobrih emocija Špancirfesta, koji će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 24. kolovoza do 2. rujna ove godine. Sudeći prema najavljenim sadržajima, Varaždin će opetpotvrditi status  jednog od festivalskih središta Hrvatske, a dobre emocije Špancirfesta u grad će privući posjetitelje iz cijele  Europe.

Od profesora Baltazara do Flogging Mollya
Poseban zbog jedinstvene pozornice varaždinske povijesne jezgre u kojoj se odvija, Špancirfest se izdvaja širinom te kvalitetom programa i ostalih festivalskih sadržaja. Tijekom Špancirfesta spaja se nazigled nespojivo pa festival postaje mjesto susreta različitih generacija, različitihkultura, životnih stilova i različitih formi umjetničkog izričaja. Tako će biti i ove godine.

Glazbeni će se program odvijati na četiri pozornice, a teško je nabrojati sve glazbene izvođače koje će Varaždin ugostiti od 24. kolovoza do 2. rujna. Ipak, treba upozoriti na sevdalinke Mostar Sevdah Reuniona, prvi nastup Magnifica u Hrvatskoj, slovenski zbor Perpetuum  Jazzile kao svjetsku atrakciju zborskog pjevanja te jedan od najcjenjenijih hrvatskih izvoznih glazbenih proizvoda Bambi Molesters. Doda li se tome glazbena travestija Leningrad Cowboysa,  silina živih nastupa banda Flogging Molly i čarolija zvuka Kirila Dzajkovskog ulazi se u respektabilnu glazbenu priču. Tu je i trenutno najsnažnija regionalna glazbena atrakcija Dubioza kolektiv, koja će posjetitelje Špancirfesta premijerno počastiti izvođenjem pjesama s albuma u nastajanju, a nakon Varaždina ih se do izlaska novog albuma neće moći vidjeti u Hrvatskoj.  Varaždinsku glazbenu scenu na Špancirfestu zastupat će Saša Maček, Cold Snap i Zack Dust.

Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe. Festival će posjetiti i profesor Baltazar, u novoj dječoj predstavi kazališta Tvornica lutaka, a tu su i Tata lav i njegova sretna djeca, predstava Dječjeg kazalište Dubrava. Očekuje nas još cijeli niz dječjih predstava i kreativnih radionica, a novost je da će se po prvi puta sve dječje kreativne radionice i dječje predstave odvijati na istom mjestu, na prostoru uz Katedralu u Ulici Juraja Habdeliće.

Program festivala još je uvijek u nastajanju  te se očekuje mnoštvo dopuna. No, izvjesno je da će cjelodnevni program Špancirfest opet biti začinjen proizvodima kreativne industrije pa će posjetitelji festivala imati priliku na jednom mjestu vidjeti i kupiti neke od najljepših i najcjenjenijihproizvoda hrvatske primjenjene umjetnosti i rukotvorstva.

Novi partneri i novi žanroviJedna od novina ovogodišnjeg Špancirfesta je i suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Kao partner festivala varaždinsko će kazalište organizirati program  komedije, a održavanje predstava na velikoj sceni kazališta svim će posjetiteljima garantirati potpuno i nesmetano uživanje u smijehu. U festivalski je program uvršten i novi žanr – mjuzikl.  Na glavnoj će festivalskoj pozornici na Starom gradu, u hvaljenom mjuziklu Footloose, plesati i pjevati Mario Valentić, Bojan  Jambrošić i zvijezde Supertalenta Antonia Barišić, Zoran Simikić i Davor Lovrinić.

Još povoljnija cijena ulaznica
Zahvaljujući sponzorima festivala i podršci Grada Varaždina cijena ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu ostala je ista kao i prošle godine: dnevna ulaznica 30,00 KN, vikend ulaznica (petak, subota, nedjelja) 60,00 KN i festivalska ulaznica 150,00 KN.  Ulaznice će se od 15. lipnjamoći kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Kako bi ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu na Starom gradu bile još dostupnija, od 15.06. do 15.07. cijena višednevnih ulaznica bit će umanjena 30% -  festivalska ulaznica bit će 105,00 KN, a  vikend  ulaznica 42,00 KN.

Špancirfest je najposjećeniji hrvatski festival
Prošle je godine na Špancirfestu uživalo 200.000 posjetitelja iz Hrvatske i mnogih europskih zemalja. S obzirom na  program i ostale sadržaje koje je Turistička zajednica grada Varaždina pripremila za četrnaesto izdanje festivala, Špancirfest će  i ove godine biti najposjećeniji hrvatski festival. Festival dobrih emocija koji briše razlike između generacija, žanrova i  afiniteta.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved