Beli Manastir
Baština
22.4.2015. 11:36:30h
Počinje gradnja kuće baranjske baštine
Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i zamjenik glavnog direktora osječke Gradnje Zorislav Šmit potpisali su ugovor o izvođenju radova iz projekta Etnološki centar baranjske baštine
Ivica Getto / glas-slavonije.hr

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i zamjenik glavnog direktora osječke Gradnje Zorislav Šmit potpisali su ugovor o izvođenju radova iz projekta Etnološki centar baranjske baštine, čija je vrijednost nešto veća od šest milijuna kuna. Ukupna je vrijednost projekta 8,8 milijuna kuna, od čega će 97 posto, posredovanjem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, financirati EU iz programa Regionalna konkurentnost, a Grad će iz proračuna izdvojiti 320.000 kuna. Radovi bi trebali početi krajem travnja, odmah nakon što tvrtka Gradnja bude uvedena u posao, a rok za završetak je kraj studenoga.

- Projekt obuhvaća adaptaciju postojeće zgrade u Ulici kralja Tomislava, bivši stari vrtić, i uređenje dvorišnog prostora, a primarna će mu funkcija biti razvijanje kulturnog turizma - istaknuo je Doboš. Naglasio je da će u adaptiranom, energetski učinkovitom objektu biti novi prostor TZ Baranje (partnera u projektu), koja će upravljati Etnološkim centrom, te multimedijalna dvorana, suvenirnica, interaktivni muzejski prostor i ostali sadržaji.
Pročelnica gradskog Ureda za graditeljstvo Kornelija Pacanović-Zvečevac, jedan od autora projekta, dodala je kako je u dvorištu planirana gradnja vrtnog paviljona od autohtonih materijala u obliku pravog baranjskog gatora, i 120 mjesta za sjedenje ispred buduće natkrivene bine, djelomično ukopane zbog zvučne izolacije. Dio postojećeg objekta bit će srušen, a pročelje adaptirano. Većina radova odnosit će se na dvorišni prostor. Šmit je napomeno kako će dati sve od sebe da radovi budu završeni u zadanom roku. Projekt je počeo 1. listopada prošle godine, a vrijeme njegove provedbe je 20 mjeseci.

Piše: I.Getto

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved