Aktivni odmor
27.4.2015. 9:57:27h
Uhvatite se u koštac s proljetnim umorom - otkrivamo novu hit destinaciju za aktivni odmor
Želite li se otisnuti u biciklističku avanturu s prijateljima ili jednostavno provesti ugodan vikend s voljenom osobom kušajući domaće poslastice, to možete učiniti - u Vukovaru i Srijemu!
Soumei Baba / flickr.com

Osim klasičnog seoskog turizma, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u kampanji pod nazivom "Užitak je usporiti" pokazuje da ovaj kraj Hrvatske ima mnogo više privlačnog sadržaja nego se to možda čini onima manje upućenima. Tako se, recimo, možete aktivno odmoriti biciklirajući na čak četiri različite rute. Od biciklističke rute Srijem koja nije toliko zahtjevna i pruža obilje doživljaja, do onih malo dinamičnijih poput međunarodne rute Dunav.

Što se tiče kulinarskih sadržaja, birate li seosko domaćinstvo ili gradski restoran, slavonsko-srijemski gastro užici vrhunski su doživljaj za svakoga. Možete, na primjer, zadovoljiti okusne pupoljke u kušaonici kulena u Bošnjacima ili uživati u raskoši voćnih proizvoda na tematskom Putu voćne kapi. Oni zahtjevnijeg želuca pronaći će utjehu u fišu bez kosti u Iloku ili u neotkrivenim specijalitetima od riječne ribe. Za nagradu, poslužit će sladak, a ujedno i zdrav – slavonski med.

Naravno, tradicionalna događanja uobičajena su za ruralna područja, no i urbani dio pruža velik broj jedinstvenih kulturnih i povijesnih sadržaja. Osim dobro poznatih Vinkovačkih jeseni - najvećeg festivala izvornog folklora u ovom dijelu Europe, Vukovar film festival jedini je filmski događaj u Podunavlju i donosi iznimno bogat i zanimljiv program, a događanje pod nazivom "Kruh naš svagdašnji – žetva i vršidba u prošlosti" koje se održava u Županji, 4. srpnja, savršena je prilika za upoznavanje s tradicionalnom slavonskom žetvom iz prve ruke.

Kako biste se iz prve ruke uvjerili u raznolike vrijednosti ovog često zapostavljenog dijela Hrvatske, na web stranici Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije možete saznati više o mnoštvu ovih ali i drugih sadržaja poput etno turizma, aktivnosti na vodi, lova, tematskih ruta i sličnog. Također, pripadajući blog pod nazivom Otkrivanje neotkrivenog – Srijem i Slavonija redovitim objavama otkriva zanimljivosti na koje možete naići tijekom boravka u ovom šarmom ispunjenom kraju.

Po svemu sudeći, na krajnjem istoku naše lijepe zemlje očekuje nas neotkriveno bogatstvo prirode, hrane i tradicije koje predstavlja savršeni protuotrov za stresne posljedice naših često užurbanih života. Ne smijemo zaboraviti na važnost pražnjenja uma aktivnim odmorom i na zadovoljstvo koje dolazi od življenja usporenijim tempom, makar to bilo na kraći vremenski period. Stoga, priuštite si putovanje u Vukovarsko-srijemsku županiju i s užitkom usporite.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved