Osijek
Manifestacija
4.5.2015. 18:32:17h
Tvrđom su opet potekli potoci vrhunskih vina
Što je vino starije, to je bolje, a kako je to kad se na jednom mjestu spoje vrhunska vina i antikviteti otkrili smo u subotu u povijesnoj jezgri Osijeka, Tvrđi.
/ glas-slavonije.hr

Što je vino starije, to je bolje, a kako je to kad se na jednom mjestu spoje vrhunska vina i antikviteti otkrili smo u subotu u povijesnoj jezgri Osijeka, Tvrđi.
Na Trg Sv. Trojstva, naime, u subotu su, nakon Đakova, Belog Manastira i Našica, stigli 7. Dani vina i turizma, stopivši se u jedno s tradicionalnim Osječkim sajmom antikviteta.
Brojni su vinari na Sajmu vina i vinskih ulica ponosno je predstavilo svoje proizvode, vrhunsku kapljicu što sladi nepce, a posjetitelji su, nakon što su razgledali tradicionalno bogatu ponudu na Sajmu antikviteta okrjepu potražili na obali Drave, gdje su podijeljene tisuće porcija fiša, čobanca, graha i drugih gastrospecijaliteta.
“7. Dani vina i turizma, ostavili su dobar dojam. Oko našeg vina vrti se i ostala bogata turistička ponuda Osječko-baranjske županije. Dobar je odjek osjećaja našeg vina na nepcima, što je prepoznat i diljem Hrvatske”, kazao je Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski. Zamjenik župana Željko Kraljičak nije krio zadovoljstvo velikim brojem izlagača vina. “Pokazali smo koliko smo spremni za turizam doživljaja koji pružamo na našoj turističkoj destinaciji. Manifestaciju nosi izložba vina, a ove godine iznimno smo zadovoljni - imamo više od 27 zlata, dva velika zlata, što pokazuje koliko naši vinari vode računa o kvaliteti. Sve to potvrđuje kako imamo dobar strateški plan i sve više postajemo županija koja je i lider, ali u isto vrijeme županija koja pokazuje da ima model vlastitog razvoja turizma”, kazao je Kraljičak.
Utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš sa zanimanjem je razgledao ponudu na Sajmu antikviteta, rekavši kako su ovo prvi Dani vina i turizma OBŽ-a kojima je nazočan. “O manifestaciji sam čuo sve najbolje, dignuta je na uistinu kvalitetnu razinu. Koliko sam mogao pratiti kroz medije, Osijek i Osječko-baranjska županija, kao i cijela Slavonija i Baranja, prepoznatljiva je po ovoj manifestaciji i mislim da to treba njegovati”, kazao je Glavaš.
Sve u svemu, bio je to još jedan prekrasan dan, a dok se širio zamamni miris domaće gastroponude, a brojni građani uživali uz pjesmu i vino, nije bilo teško zaključiti kako se Slavonija i Baranja uistinu imaju čime podičiti!

Sobol: Jedinstveni u Hrvatskoj
Od 17 sati u dvorištu Kazamata održano je druženje s najboljim vinima i vinarima iz cijele Hrvatske uz vrhunske jazz-bandove Mihan Jazz, Connection, Grupa Trend i Sing Song Swing sekstet. “Krenuli smo prije sedam godina s jednodnevnom manifestacijom, da bi ove godine Dani vina i turizma trajali više od mjesec dana. Gostima, osim što želimo dovesti nove, želimo ponuditi i dodatni sadržaj. Naš je turizam oslonjen na vino i četiri naša vinogorja, pa je tako i županijski europski projekt Wine tour naša destinacija u okviru projekta Hrvatske turističke zajed nice - Hrvatska 365. Program Dana vina i turizma nastojimo stalno obogaćivati. Tako smo ove godine u sjedištima sva četiri vinogorja na Wine tour večerima sljubljivali vino i glazbu, odnosno jazz, što je svjetski trend, a mi smo to prvi učinili u Hrvatskoj”, rekao Antonio Sobol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

TONA RIBE
Josip Dimnjašević, predsjednik Zajednice športsko-ribolovnih društava Osijek, otkrio nam je da su ribiči za građane pripremili čak dvije tisuće porcija fiša. “Osim fiša koji je vrhunski, pripremili smo i šarana na rašljama, kao i babuške”, kazao je Dimnjašević otkrivši kako je pripremljeno 800 kg šarana, 100 kg babuški i 100 kg šarana za rašlje.

2500 porcija čobanca i graha
Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, istaknuo je kako je 30 lovačkih društava skuhalo 2000 porcija čobanca i 500 porcija graha. “Za čobanac smo pripremili kao temelj junetinu, a uz nju divlju svinju i jelena. Sve smo podijeli građanima kako bismo pokazali svoje lovačko umijeće”, kazao je Stolnik.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved