Split
Flora
6.5.2015. 5:41:17h
40. praznik cvijeća u Splitu
Danas u 12.30 sati u Dioklecijanovim podrumima, predstavnicima medija predstavljena su događanja koja splitski Parkovi i nasadi i TZ grada Splita organiziraju u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Sv. Duje. Prva tema je bila predstavljanje 40. PRAZNIKA CVIJEĆA koji će se ove godine odvijati pod nazivom “40 LITA SPLIT CVITA“, a događat će se od 5. do 10. svibnja 2015.
Mohamed Malik / flickr.com

Danas u 12.30 sati u Dioklecijanovim podrumima, predstavnicima medija predstavljena su događanja koja splitski Parkovi i nasadi i TZ grada Splita organiziraju u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Sv. Duje.

Prva tema je bila predstavljanje 40. PRAZNIKA CVIJEĆA koji će se ove godine odvijati pod nazivom “40 LITA SPLIT CVITA“, a događat će se od 5. do 10. svibnja 2015.
Organizator su “Parkovi i nasadi”, suorganizator je Udruženje obrtnika grada Splita, a pokrovitelji su Grad SPLIT i Turistička zajednica grada SPLITA.
Na samom početku Direktor Parkova i nasada, a ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora dipl. ing.
Zoran Barac, predstavio je članove organizacijskog odbora 40. Praznika cvijeća. Uz njega kao predsjednika to su: Marija Crmarić – predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije i
voditeljica natjecanja florista, Alijana Vukšić – direktorica Turističke zajednica grada Splita i Neven
Kačić – predsjednik Udruženja obrtnika grada Splita. Na današnjem predstavljanju rečeno je kako će se svečano otvorenje 40. PRAZNIKA CVIJEĆA upriličiti u podrumima Dioklecijanove palače danas, 5. svibnja s početkom u 20.00 sati.
Zoran Barac, predsjednik Organizacijskog odbora i direktor Parkova i nasada je u ime organizatora istakao kako će izložba cvijeća povodom 40. PRAZNIKA CVIJEĆA za posjetitelje biti otvorena od srijede 6. svibnja svakog dana od 9.00 do 22.00 sata, a cijela manifestacija započinje svečanim otvorenjem u utorak navečer, 5. svibnja s početkom u 20 sati. Zatvaranje Praznika cvijeća je u nedjelju 10. svibnja u 14 sati.
Naglasio je kako je i ove godine osigurano sudjelovanje mnogobrojnih renomiranih domaćih i stranih
izlagača i proizvođača cvijeća. Kao posebnost je istakao i Oasisovu prezentaciju novih trendova u aranžiranju koja je predviđena za srijedu s početkom u 20 sati, te skrenuo pažnju na zanimljivu ponudu na prodajnim štandovima cvijeća ispred južnog ulaza u Dioklecijanove podrume. Na kraju je pozvao prisutne predstavnike medija da mu se po završetku press konferencije pridruže na tradicionalnom Međunarodnom natjecanju florista i prisustvuju ocjenjivanju izložbenih uzoraka od strane stručnih ocjenjivačkih sudova u raznim kategorijama, te najavio završetak natjecanja florista, svečanost dodjele nagrada i diploma, kao i proglašenje sveukupnog pobjednika za petak 8. svibnja s početkom u 21 sat.
Potom se prisutnima obratila Marija Crmarić, predsjednica sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore i voditeljica natjecanja florista, te pritom istakla: “Zahvaljujući dugogodišnjem aktivnom radu sekcije cvjećara UO Split, ceha cvjećara OK Splitsko dalmatinske županije kao i radu sekcije cvjećara Hrvatske Obrtničke Komore, naš grad će za svoj blagdan doslovno biti okupan u cvijeću. Najveći obol 40. Prazniku cvijeća daju upravo obrtnici iz Splita i Hrvatske koji su zaslužni za većinu cvjetnih kreacija na “Prazniku cvijeća“. Gospođa Crmarić je posebno naglasila kako će se njihove nenadmašne cvjetne instalacije moći kao i obično pronaći u zapadnom i istočnom djelu Dioklecijanove palače.
Alijana Vukšić, direktorica turističke zajednice grada Splita je na samom početku svog dijela obraćanja rekla kako uz pokroviteljstvo 40. Praznika cvijeća, te uvijek dobro posjećeni veliki koncert na Rivi
povodom fešte Svetog Duje, TZ Splita priprema i program koji je obogaćen cijelim nizom nastupa naših kulturno umjetničkih društava, koncertima ozbiljne, ali i zabavne, kao i rock, te klapske glazbe. Tako će na svoje doći mladi, ali i stariji, oni željni pučke zabave, ali i oni skloniji kulturnim događanja, ljubitelji
plesa i pjesme, jednako kao i oni, kojima je dovoljna šetnja gradom ili praćenje programa s mnogobrojnih gradskih štekata. Istakla je kako će sve zaokružiti veliki koncert grupe LIBAR i MASSIMA na Rivi,
te kako očekuje da će naši sugrađani i gosti našeg grada, u više navrata tijekom nekoliko dana doći do centra grada i istinski uživati u blagdanu zaštitnika našeg grada.
Neven Kačić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Splita, je prisutnima dao informacije o sustavu ocjenjivanja i elemenata suradnje svih uključenih u projekt.
Prisutni su po završetku press konferencije pozvani na obilazak izložbe i natjecanja florista koje se upravo odvijalo u Velikoj dvorani Dioklecijanovih podruma.
Programe događanja i dodatne informacije o programima nudimo u nastavku:
PROGRAM 40. PRAZNIKA CVIJEĆA – pod nazivom “40 LITA SPLIT CVITA”
UTORAK, 5. svibnja 2015.
13:00 h – Tradicionalno Međunarodno natjecanje florista uz prigodan program
– dio natjecanja otvoren za publiku Velika dvorana – ulaz s pozivnicom
20:00 h – Svečano otvorenje 40. Praznika cvijeća uz prigodan program
Velika dvorana – ulaz s pozivnicom
SRIJEDA, 6. svibnja 2015.
20:00 h – Prezentacija „Oasis“ – novi trendovi aranžiranja
Velika dvorana Dioklecijanovih podruma
PETAK, 8. svibnja 2015.
21:00 h – Svečana dodjela nagrada i priznanja 40. Praznika cvijeća uz prigodni program
Ulaz s pozivnicom
NEDJELJA, 10. svibnja 2014.
14:00 h – Zatvaranje 40. Praznika cvijeća
Radno vrijeme za posjetitelje: od 9:00 h do 22:00 h

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved