Zadar
Festivali
10.5.2015. 8:29:41h
Viva Riva – novi festival elektroničke glazbe
Viva Riva je festival elektroničke plesne glazbe koji će se održati 7. i 8. kolovoza u Zadru.
Lovro Rumiha / flickr.com

Viva Riva je festival elektroničke plesne glazbe koji će se održati 7. i 8. kolovoza. Po prvi put ovakva manifestacija će se dogoditi na zadarskoj rivi, točnije, njenom istočnom dijelu. Više od 20 dja iz svijeta, regije i Hrvatske nastupiti će na festivalu koji će biti popraćen spektakularnom produkcijom i efektima.

Očekivanja su da će prvo izdanje festivala posjetiti 5000 – 6000 posjetitelja od kojih vjerujemo da će 50 % biti stranci. Tog vikenda Zadar će se priključiti globalnom pokretu elektroničke plesne glazbe i tako ucrtati na festivalsku kartu kao jedna od najatraktivnijih event destinacija na Mediteranu.

Event turizam je jedan od najmlađih i trenutno najpropulzivnijih segmenata turizma. Benifiti koje za destinaciju donose ovakvi događaji nemjerljivi su jer aktivno utječu na formiranje brenda destinacije. Suvremeni turisti žele aktivan odmor, pun doživljaja i utisaka što ovaj projekt skupa s Gradom Zadrom kao destinacijom upravo nudi.

Produkcija
Viva Riva će Zadru predstaviti raskošnu produkciju uz spektakularan razglas, laser i light show te vatromet, što će sve skupa pretvoriti zadarsku rivu u najveći plesni podij tog vikenda. U moru produkcijskih noviteta po prvi put će biti predstavljena specijalno izrađena dvostrana bina kojom su omogućena dva stagea u jednoj kompaktnoj cjelini. Ispod nje će ići tunel kroz koji će posjetitelji moći cirkulirati s jednog plesnog podija na drugi.
Na dva plesna podija oba dna u elektroničkoj glazbi će se uživati od popodnevnih sati do ranih jutarnjih. Uz obalu na dnu mora će biti postavljen specijalni lightshow koji će u ritmu plesnih taktova dodatno obojiti festivalski prostor.

Line up – prva faza
Prvo izdanje će ugostiti neke od najpoznatijih dja današnjice od kojih ističemo headlinere prve faze objave, Sam Paganinija iz Italije koji nastupa po prvi put u Hrvatskoj i koji je trenutno jedan od najtraženijih dja. Gotovo da i nema velikog elektroničkog festivala na kojemu ovaj talijanski techno mag ne nastupa. Njegov nastup je sve samo ne običan. Obiluje energijom , dinamikom, te nevjerojatnom interakcijom s publikom. Svojom karizmom stekao je horde obožavatelja koji ga prate po nastupima koji su redom rasprodani. Paganinijev nastup će zasigurno privući i mnoge talijane jer je festival točno u terminu feragosta.

Marco Bailey iz Belgije drugi je headliner prve faze. Veteran koji je obišao svijet nekoliko puta jedan je od najplodnijih techno autora današnjice. U Hrvatskoj uživa kultni status. Osim poznatih stranih izvođača jako nam je bitno predstaviti i domaće dje i producente. Druga faza line upa će biti objavljena sredinom lipnja i predstaviti će još nekoliko svjetskih imena.

Ulaznice
Cijene ulaznice smo formirali da budu povoljne kako za strane tako i za domaće posjetitelje te su među najjeftinijim festivalskim ulaznicama u Europi.
Cijena svakog dana posebno biti će 99 kn dok će festivalska biti 149 kn. Early bird festivalske ulaznice od 100 kn biti će puštene preko ticketshop.hr-a u prodaju 11.5.
Na dan festivala ulaznice će se mijenjati za narukvice.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved