Karlovac
Na četiri rijeke
10.5.2015. 8:43:05h
Projetne promenade u znaku gastro ponude Karlovca i okolice
Gastro subotom nastavljene su proljetne promenade, bila je to idealna prilika za predstavljanje autohtonih karlovačkih proizvoda koji su izazvali interes građana.
János Korom Dr. / flickr.com

Gastro subotom nastavljene su proljetne promenade, bila je to idealna prilika za predstavljanje autohtonih karlovačkih proizvoda koji su izazvali interes građana. Osim slastica, za najmlađe su pripremljene radionice te izložba starodobnih vojnih vozila.

Gastro turizam na našem području ima potencijala, potrebno ga je samo razvijati, a jedan od koraka k tome je i prezentacija ponude karlovčanima. Upravo domaća hrana i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava su ono što strani turisti traže i žele probati, stoga im to treba i ponuditi, kaže hotelijer Ivan Srakovičić.

Na tragu obogaćenja gastro ponude Karlovca i županije nastale su i jedinstvene i autohtone torte u restoranu Panorama koje imena nose po najpoznatijim prometnicama Karolini, Lujzijani i Jozefini, a danas su imale humanitarnu svrhu i to za udrugu Zvončići. Naime torte su mogli kušati posjetitelji štanda Zvončića i ostaviti dobrovoljn i prilog za pomoć udruzi.

Prošle godine je u terapije koje provode Zvončići bilo uključeno 73 djece, potrebe su velike i svaka je donacija dobrodošla. Još jedna karlovačka udruga – Jak kao Jakov uključena je u proljetne promenade sa svojom ponudom, oni su pak iskoristili priliku promovirati koncert koji se održava petu godinu za redom.

Tradicionalni humanitarni koncert bit će održan na Jakovljev rođendan 19. svibnja, a ove godine nastupaju Bosutski bećari, svi koji žele pomoći to mogu učiniti kupnjom karte.

Promenade su na rasporedu i sljedeće subote, kad je predviđen Kulturnjak, stoga su svi pozvani da prošeću promenadom, sadržaja neće nedostajati.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved