Slavonski Brod
Oktanska zabava
12.5.2015. 5:16:55h
Bajkeri iz 140 klubova zabavili se na Poloju
Veliki je interes građana čiji je broj premašio ukupan broj bajkera
Marija Rodošević / glas-slavonije.hr

Veliki je interes građana čiji je broj premašio ukupan broj bajkera

Slavonskobrodski Poloj protekla je tri dana i dvije noći bio središte vrsne glazbe i zabave, svojstvene inače bajkerskim susretima koji su se u organizaciji Moto kluba Brod u ovome gradu održali 12. put zaredom.
Urbani je to događaj, kako se opet potvrdilo, bez premca, a uz 140 bajkerskih klubova iz regije i Europe i ove godine je okupio više od 10.000 zaljubljenika u motore, glazbu i dobru zabavu od kojih su neki i kampirali na najljepšoj riječnoj plaži u Europi, samo tri kilometra udaljenoj od središta grada. U dosadašnjih 11 organiziranih susreta na Mega bikers susretima gostovalo je više od 50 velikih bendova iz Hrvatske i regije, a zaglušujuću buku motora i ove su godine - u petak i subotu navečer preuzele glazbene zvijezde. Prve večeri uz domaće snage i Kawasaki 3P, koji je promovirao novi album “Goli do pasa”, fanove je posebno zapalila Vatra s Ivanom Dečakom te od ponoći Let3, s legendarnim Mrletom koji je publiku “omađijao” i atmosferu doveo do usijanja. Pod zvjezdanim nebom, više od 5000 posjetitelja svih generacija uživalo je u odličnoj glazbi kako sa središnje pozornice tako i u šatorima uz DJ-eve i pivo koje je teklo u potocima. Subota je bila rezervirana za Backup, Divlji dječak, The Trio, Dinu Jelusića te dubrovački heavy metal bend Atlantida i Tešku industriju, a unatoč kratkom pljusku zabava je s više od 5000 posjetitelja do jutra protjecala veselo i bez ikakvih problema.
- Prezadovoljan sam, sve je proteklo u najboljem redu. Poslužilo nas je vrijeme, a sigurnost je zahvaljujući dobroj suradnji s policijom bila na visokoj razini. Ponovno smo bili dobri domaćini za bajkere iz 140 klubova. Uz stare znance, susjede iz Bosne, Srbije, Slovenije, došla je ekipa iz Švicarske, a 30-ak Nijemaca iz Hamburga uzelo je godišnji odmor da bi ga provelo s nama. Iz najudaljenije Velike Britanije motorom je prvi put stigao bajker koji je tri dana kampirao na Poloju - kaže čelni čovjek Moto kluba Brod, Ivica Lovrić, naglašavajući specifičnost brodskih susreta: veliki interes građana čiji broj premaši ukupan broj bajkera.
Bikerski susreti zasigurno u velikoj mjeri pridonose popularizaciji vožnje motora, pa je uz prvi Moto klub Brod osnovano još pet klubova s ukupno tristotinjak bajkera. No, nema ljubomore i “zle krvi”, svi sudjeluju zajedno na svim događanjima. Dobar dio je sudjelovao i na neizbježnoj utrci ubrzanja, kao službenoj disciplini za prvenstvo Hrvatske te utrci za Kup Slavonskog Broda, koja je u subotu, točno u podne održana na zapadnoj veznoj cesti. Uz jednu i drugu stranu ceste okupilo se više tisuća gledatelja, dok se miris oktana i zapaljenih guma širio daleko. Obje su se utrke vozile u četiri klase, a ponajbolji koji su prikupili bodove za Prvenstvu Hrvatske u klasi Serija 600 su Marko Andrić, Alen Brodnik i Nenad Nakić. U klasi Serija 1000 najbrži su bili Denis Matejčić, Antonio Blagus i Alen Majstorović, dok su u klasi Pro 600 najbolji rezultat postigli Stjepan Soldić, Dominik Nikšić i Ivan Knežević, a u klasi Pro Open Ivan Kovačević, Marko Sitar i Zdravko Petričević. Za KUP Slavonskog Broda u Seriji 600 nagrađeni su Marko Andrić, Alen Brodnik te Željko Valić, u seriji 1000 Denis Matejčić, Željko Oršolić i Alen Majstorović, dok su najbolji u klasi Pro 600 Stjepan Soldić, Danijel Kljaić i Ivan Knežević, a u Pro Open Ivan Kovačević, Luka Mijić i Zdravko Petričević. Subotnje predvečerje bilo je rezervirano za tradicionalni defile bajkera ulicama Grada, što je uobičajeno privuklo pozornost brojnih građana, posebice djece. I ovogodišnji bajkerski susreti u Slavonskom Brodu još su jedna potvrda kako je, uz relativno skromna sredstva, sve moguće provesti s puno ljubavi i dobrom organizacijom.

Piše: Marija Radošević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved