Projekt
13.5.2015. 6:07:58h
Hrvatska klupa na EU šetnici u Strasbourgu
Klupa s pomičnim naslonom djelo je hrvatskih autorica: M. Bogovac, M. Bronić, M. Milovac i K. Volf iz Manufakturista
Klovovi / flickr.com

Viđene su na tjednima dizajna u Beogradu, Beču, Skoplju i Sofiji, Bijenalu dizajna u Istanbulu, Venturi Lambrate u Milanu te na festivalima ''Croatie, la voici'' u Parizu, ''Mikser'' u Beogradu i ''Dan D'' u Zagrebu, a od 28. svibnja u njihovu jedinstvenu dizajnu uživat će stanovnici i gosti Strasbourga.

Hrvatska klupa, koju su dizajnirale i izradile Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf iz ženskog kolektiva Manufakturist, naći će se u sklopu projekta Grada Strasbourga ''Benches for Europe'', u društvu klupa iz preostalih 27 zemalja Europske unije. Šetnica, koja se otvara potkraj svibnja, protezat će se od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava, mosta Ernesta Bevina do zgrade Europskog parlamenta, a Manufakturist klupu izabrali su selekcijska komisija i Grad Strasbourg.

Cilj projekta ''Benches for Europe'' jest promovirati kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, a računa se, dakako, da će nova šetnica podići kvalitetu života u Strasbourgu i njegovu turističku atraktivnost.

Autorice hrvatske klupe, vedrih tonova, oble linije i toplih prirodnih materijala kažu kako je odabir njihova uratka veliko priznanje kvaliteti dizajna studija Manufakturist, a njima osobno i velika čast. Pogotovo, napominju, zbog europskog konteksta cijelog projekta i činjenice da je hrvatski proizvod ravnopravno predstavljen s radovima kolega iz 28 zemalja. Inače, na Manufakturist klupama naslon je pomičan, a smješten je dužinom klupe po sredini i nudi izbor na koju stranu se želi gledati.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved