Biograd na moru, Zadar
Vespa World Days 2015
17.5.2015. 8:58:11h
Najveći susret ljubitelja vespi održava se u Hrvatskoj
U organizaciji 10 hrvatskih klubova članica Vespa kub Hrvatska u Biogradu se od 11. do 14. lipnja 2015 održavaju Vespa World Days 2015.
Josh Hallett / flickr.com

U organizaciji 10 hrvatskih klubova članica Vespa kub Hrvatska u Biogradu se od 11. do 14. lipnja 2015 održavaju Vespa World Days 2015.
Grad Biograd domaćinstvo ovog najvećeg okupljanja ljubitelja Vespi dobio je u izravnoj konkurenciji sa talijanskim gradom Milanom 2012. godine na sjednici Vespa World Cluba u Londonu.

Osim okupljanja u Biogradu  organizatori najavljuju i muzejski postav najrjeđih modela vespi u Zadarskoj crkvi Sv. Donata.

U Hrvatskoj postoji 10 Vespa klubova koji broje oko 500 članova, a prvi Hrvatski klub osnovan je davne 1962. godine, odnosno 8 godina nakon osnivanja Vespa World Daysa 1954. godine i prvog okupljanja u Parizu.

Vespa World Days privlači brojne vlasnike i ljubitelje ovog kultnog prijevoznog sredstva koji sudjeluju u raznim aktivnostima, turističkim vožnjama i razgledavanju sada već i muzejskih primjeraka omiljenog prijevoznog sredstva.

Piše: Domagoj Skledar / CroatiaLink

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved