Vukovar, Zadar
Grad Heroj!
21.5.2015. 10:17:16h
Predstavljene turističke atrakcije i ponuda Vukovarsko-srijemske županije
Da ponekad ni sami nismo svjesni turističkih potencijala Lijepe naše podsjetila nas je danas prezentacija turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije priređena u županijskoj gospodarskoj komori.
Espino Family / flickr.com

Da ponekad ni sami nismo svjesni turističkih potencijala Lijepe naše podsjetila nas je danas prezentacija turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije priređena u županijskoj gospodarskoj komori.

Vukovarsko-srijemska županija, foto: www.visitvukovar-srijem.com
Cilj je bio turističkom sektoru i medijima predstaviti taj najistočniji dio naše zemlje, njegove ljepote i turističke potencijale u koje je proteklih godina puno uloženo, javlja Radio Zadar

Jeste li znali da su Vinkovci najstariji grad u Europi, da je najstariji europski kalendar pronađen na jednoj posudi upravo u Vinkovcima prilikom izgradnje hotela Slavonija. Jeste li znali da je Vukovarsko-srijemska županija dio međunarodne biciklističke rute Dunav. Jeste li znali da je vučedolska kultura ishodište Europe? Jeste li znali da kruzeri dolaze u Vukovar i da je taj grad važna točka riječnih krstarenja. Jeste li znali da je iločki traminac služen na krunidbi kraljice Elizabete i samim tim se kao dio kraljevske vinske liste šalje za sva svečana događanja engleskog kraljevskog dvora.

O ovom prostoru iz kojeg mi dolazimo se jako malo turistički zna, kod nas su se dogodile velike turističke investicije ne samo javnog sektora u smislu investicije u muzeje, vidjet ćete i tijekom prezentacije na koji način su naši dvorci obnovljeni i stavljeni apsolutno u kulturno-turističku funkciju pa do velikih privatnih investicija koje su doista, pogotovo na kontinentu, vrijedne pažnje.

Direktorica tamošnjeg turističkog ureda Rujana Bušić Srpak predstavila je danas turističke atrakcije i ponudu Vukovarsko-srijemske županije.

S 87 tisuća noćenja u 2014. godini nadmašena je rekordna 2008., a ove godine u prva tri mjeseca bilježe dodatno povećanje od 10 posto u odnosu na prošlu koja je bila najjača, što je na kontinentu jako dobar rezultat - kaže Rujana Bušić Srpak .

Magneta kao što je sunce i more nema u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali mnogima su motiv za dolazak sva mjesta sjećanja na Domovinski rat.

Ono što je najvažnije da su sva ta mjesta s iznimno visokom razinom pijeteta i dostojanstva organizirana i ponuđena svakom onom koga zanima.

Prezentacija nije prošla bez degustacije slavonsko-srijemskih delicija od kojih su kulin i njegova sestrica samo dio bogate ponude.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved