Karlovac
Zabava i kultura
24.5.2015. 6:46:18h
Ljeto festivala i zabave – u lipnju i srpnju Karlovac će obilovati događanjima za sve ukuse i uzraste
Ne samo tradicionalno ljeti uspavane kontinentalne, već i većina morskih destinacija mogla bi pozavidjeti Karlovcu na brojnosti i raznovrsnosti ljetnih zbivanja. Posebno se to odnosi na lipanj i srpanj, kada će grad na četiri rijeke obilovati festivalima i zabavnim događanjima za sve ukuse i uzraste.
/ kaportal.hr

Ne samo tradicionalno ljeti uspavane kontinentalne, već i većina morskih destinacija mogla bi pozavidjeti Karlovcu na brojnosti i raznovrsnosti ljetnih zbivanja. Posebno se to odnosi na lipanj i srpanj, kada će grad na četiri rijeke obilovati festivalima i zabavnim događanjima za sve ukuse i uzraste.

Već ove subote na rasporedu je Sajam vlastelinstva uz bogat program na Starom gradu Dubovcu – nadamo se da će se organizatorima malo smilovati i vrijeme i da ga neće opet pokvariti kiša.

U lipnju počinju brojna festivalska, filmska, glazbena, sportska i ina događanja. Ako bismo trebali izdvojiti jedan datum, onda je to svakako 23. lipanj kada su na rasporedu tradicionalni Ivanjski krijesovi, najstarija karlovačka manifestacija.

dscf9804Krijesovi će i ove godine obilovati zbivanjima na obali Kupe, zaključno s paljenjem krijesova i spektakularnim vatrometom te noćnim rock koncertom (izvođač još nije službeno potvrđen no šuška se da će ovog puta gost Karlovca biti sve popularniji dubrovački bend Silente). No, te večeri kreću i tradicionalni karlovački filmski festivali – 20. Filmska revija djece i mladeži Hrvatske te 8. Four River Film Festival, s kojima će Karlovac opet biti pravo svjetsko središte filma mladih.

Lipanj će obilovati i sportskim i srodnim događanjima, između ostalog i na najvišem međunarodnom nivou. Od 15. do 21. lipnja u Karlovcu se odigrava turnir Europske lige prvaka u baseballu, a 25. lipnja naš će grad biti domaćin discipline TempO u sklopu Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji, kojem je domaćin Zagreb. Na Dubovcu će do 9. lipnja trajati vrlo atraktivni noćni malonogometni turnir, tu je i međunarodni “Čavlekov” nogometni turnir za kadete, jedan od najjačih u Hrvatskoj, a od 12. do 14. lipnja Karlovac će ponovno biti domaćin i velikog automobilističkog skupa – uz susret ljubitelja VW vozila iz Hrvatske, ,ali i drugih zemalja na ŠRC Korana. Dakako, ne treba zaboraviti i jednu od najatraktivnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj – “Karlovački cener”, koji je na rasporedu 12. lipnja.

LED-Fest-2010.-3U subotu 27. lipnja počinje LED Fest, koji će potrajati do 5. srpnja i opet ljubiteljima elektronske glazbe ponuditi niz radionica, gradskih događanja i, dakako, barem dva partyja – LEDovci vrlo često u Karlovac dovode i velike svjetske zvijezde elektronske glazbe pa s nestrpljenjem čekamo i ovogodišnji lineup.

Otprilike u isto vrijeme počet će i niz događanja uz proslavu 436. rođendana našeg grada. Sve će kulminirati 13. srpnja uz tradicionalni Rođendanski bal, a do 13. srpnja održat će se niz manifestacija po cijelom gradu, između kojih i tradicionalni ciklusi koncerata na Starom gradu, kazališnih i koncertnih zbivanja ispred Zorin doma, ljetna KAbina, sportska zbivanja…

festival-folklora_0741Dio fešte je i Međunarodni festival folklora koji će ove godine trajati od 5. do 12. srpnja. Spisak sudionika nije još potpuno definiran, no u Karlovcu bi trebali zaplesati i svojim bogatim nošnjama ga dodatno zašareniti gosti iz Brazila, Turske, SAD-a, Finske…

Odmah nakon Dana grada, u dva vikenda na Starom gradu Dubovcu održava se i Međunarodni etno jazz festival, na kojem ove godine gostuju Anke Helfrich, Miroslav Tadić i braća Teofilović, Atma Mundi, Theodosii Spasov & Hemus Collective…

rijecno-kino_32Tu je, dakako, i omiljeno Riječno kino, koje će ove godine trajati od 17. srpnja do 2. kolovoza i karlovačke rijeke, posebno Koranu, pretvoriti u jednu od najatraktivnijih filmskih pozornica na svijetu.

Brojna događanja odvijat će se i na Foginovom, a Karlovac će i ovog ljeta biti pravo svjetsko središte vrhunskih mladih glazbenika. U našem gradu održat će se Međunarodna ljetna škola gitare, Croatian Flute Academy i Karlovac Piano festival, koji će okupiti ponajbolje mlade klasične glazbenike iz cijelog svijeta!

U kolovozu nova sportska uzbuđenja donosi Europsko prvenstvo u baseballu, a još nismo saznali točne datume nekih drugih događanja kao što je ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala, ljetni Udar groma, PickUp Festival….

Ni to, dakako, nije sve, jer bit će tu zasigurno još niz pojedinačnih zbivanja, kao što je primjerice već 30. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma veliki punk koncert na čelu s njemačkim bendom Is Dodelijk.

Zaista, pred nama je ljeto (pre)puno zabave, nadajmo se da će sve to pratiti i lijepo vrijeme!

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved