Čuvajmo običaje zavičaja
1.6.2015. 5:44:48h
U Velikoj Najduži stol u Hrvata
Turistička zajednica Velika, pod pokroviteljstvom općine Velika, 25. put organizira trodnevnu manifestaciju Međunarodnu smotru folklora “Čuvajmo običaje zavičaja”.
/ glas-slavonije.hr

Turistička zajednica Velika, pod pokroviteljstvom općine Velika, 25. put organizira trodnevnu manifestaciju Međunarodnu smotru folklora “Čuvajmo običaje zavičaja”.

Nakon sinoćnjeg koncerta TS-a Veličke legende i rock-grupe Vatra, danas (subota, 30. svibnja) u 19 sati postavlja se Najduži stol u Hrvata. Kotizacije za najduži stol nema, a ona se sastoji samo u hrani i piću koja će se postaviti na stol za degustaciju i konzumaciju posjetitelja. U nedjelju, 31. svibnja, u 16 sati kreće povorka folklornih društava od veličkog Vatrogasnog doma. U povorci, a kasnije i na pozornici u velikom šatoru predstavit će se, osim domaćina, KUD-a “I. G. Kovačić” Velika, i gosti, među kojima i RKUD Rudar Raša. Kako Veličani žele okupiti sve Hrvate koji žive u susjednim državama, dolazi HIG Budimpešta iz Mađarske, HKUD “Matija Gubec” iz Tavankuta, KUD Otrovanec, KUD Klokotič iz Rumunjske, HKUD Dubrave iz Aladinića u BiH, te KUD “I.G. Kovačić” iz Zagreba.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved