Opatija
Dašak Japana, Italije i Austrije i domaći velikani
1.6.2015. 10:14:42h
Ljeto u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji
Hrvatski muzej turizma za ljeto 2015. priprema bogat program izložbi na svoje tri lokacije: vili Angiolini, Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ i Švicarskoj kući.
objava za medije

Hrvatski muzej turizma za ljeto 2015. priprema bogat program izložbi na svoje tri lokacije: vili Angiolini, Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ i Švicarskoj kući.

„Jedini muzej turizma u Hrvatskoj nije slučajno smješten u Opatiji, kolijevki turizma. Upravo zato i ovo ljeto intenzivno posvećujemo turistima: pogled u povijest turizma, ali i otvaranje tema što je turizam danas, kao i atraktivne likovne izložbe“, istaknula je ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

Iz programa za ljeto 2015. možemo istaknuti gostovanja japanske, talijanske i austrijske izložbe:

Vedrina japanskog kilta, izložba originalnih japanskih umjetničkih rukotvorina.
Izložba se otvara 6.6.2015. godine u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ i prikazat će iznimne primjerke primijenjene umjetnosti: japanske tkanine (svilena kimono tkanina) i japanske motive, ali i opatijske motive u patchwork tehnici, izrađene posebno za ovu prigodu. Također će se demonstrirati proces izrade kilta. Izložba se organizira u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj i Udrugom Japanskih učitelja rukotvorina / ručnih radova.

Vi ste moje veliko srce, izložba o povijesti operete u Europi i Opatiji
Opereta je važan čimbenik razvoja turizma u Opatiji. Ovu iznimnu  izložbu o povijesti operete u Europi, ali s posebnim naglaskom na operetu u Opatiji potpisuje talijanska autorica Rossana Poletti. Izložba će se moći razgledati u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ od 11.-30.7.2015.

Red Carpet, izložba mladih umjetnika iz Beča i Hrvatske, nagrađenih nagradom Red Carpet
Izložba je rezultat nagrade Red Carpet iz Beča koja omogućuje mladim umjetnicima (do 35 godina) izlaganje u inozemstvu. Hrvatski muzej turizma od lani je partner ove nagrade, jedini u Hrvatskoj. U tijeku je natječaj za hrvatske mlade umjetnike za sudjelovanje u ovom projektu.

LJETO U HRVATSKOM MUZEJU TURIZMA, PROGRAM
Vila Angiolina
14.5.-30.6.2015. „Portorož u gostima“, izložba o razvoju turizma u Portorožu
Od 10.7.2015. „Od putnika do turista i od domaćina do iznajmljivača“, izložba o počecima obiteljskog bavljenja turizmom na Jadranu
„Turistički bonton“, igra za djecu
„Oprostite…a kako do vrha Učke?“, izložba o razvoju lječilišnog turizma u Lovranu

Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“
6.6.-16.6. 2015. „Vedrina japanskog kilta“, izložba originalnih japanskih rukotvorina
18.6.-10.7. „Ivo Kalina – Zapisano u gesti (1925-1995)“, likovna izložba
11.7.-30.7. „Vi ste moje veliko srce“, izložba o povijesti operete u Europi i u Opatiji
12.8. – 15.9. „30 godina Mandraća“, likovna izložba
18.9.-29.9. „Red Carpet“, izložba mladih umjetnika iz Beča i Hrvatske, nagrađenih nagradom Red Carpet

Švicarska kuća
„Pozdrav iz Opatije“, izložba o povijesti Opatije

Hrvatski muzej turizma, Park Angiolina 1, Opatija, www.hrmt.hr; info@hrmt.hr; 051/603-636

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved