Slatina
Cvjetni korzo i dječja smotra folklora
2.6.2015. 5:26:20h
U Slatini “korziralo” četiristo mališana
Oko 400 slatinskih mališana, polaznika dječjih vrtića Zeko i Suncokret, učenika OŠ Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Slatinske mažoretkinje, Gradska glazba i Puhački orkestar Osnovne glazbene škole Slatina sudjelovali su u dječjoj manifestaciji Cvjetni korzo
Petar Žarković / glas-slavonije.hr

Oko 400 slatinskih mališana, polaznika dječjih vrtića Zeko i Suncokret, učenika OŠ Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Slatinske mažoretkinje, Gradska glazba i Puhački orkestar Osnovne glazbene škole Slatina sudjelovali su u dječjoj manifestaciji Cvjetni korzo, koju su u nedjelju organizirali Grad Slatina, Društvo Naša djeca, KUD Dika i gradska Turistička zajednica.

Mali sudionici, njihove vrtićke tete i školske učiteljice i učitelji, ali i roditelji i prijatelji, okupili su se na prostoru nekadašnje vojarne, ispred Industrijsko-obrtničke škole, gdje su formirali šarenu cvjetnu povorku. Slatinske mažoretkinje i Gradska glazba predvodili su veliku povorku kroz samo središte grada do Parka 136., slatinske brigade na Trgu sv. Josipa. Povorka je dalje krenula prema obližnjem rukometnom igralištu, gdje je manifestaciju i središnji program s prvom Dječjom smotrom folklora otvorio zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus.
– Srce mi je puno kad vidim ovoliko mladosti, bar da to i Forbes vidi, pa da vidi da nismo baš tako zadnji kao što se zna negdje pisati - rekao je Venus.
Zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, predsjednik KUD-a Dika Dario Vrbaslija, direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš i predsjednica Društva Naša djeca Slatina Snježana Pačarić zahvalili su svima koji su sudjelovali u Cvjetnom korzu i pomogli njegovu organizaciju, osobito roditeljima, odgojiteljima u vrtićima i učiteljicama u školama, koji su mališane prigodno odjenuli u cvjetne i proljetno-ljetne kreacije, napravili im frizure i pobrinuli se za sve što je bilo potrebno. Nakon što su se svojim simpatičnim nastupima pjesmom i plesom predstavili vrtići i škole koji su sudjelovali u Cvjetnom korzu, pred više stotina Slatinčana na prvoj Dječjoj smotri folklora nastupile su dječje skupine slatinskoga KUD-a Dika i folklorna skupina Kolo OŠ Eugena Kumičića, koje uvježbava Mira Brezovčan, te Lipice KUD-a Lipa iz Nove Bukovce pod vodstvom Slavice Podolski.

Piše: P.Žarković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved