Čakovec
Golf u mini varijanti sve popularniji
3.6.2015. 12:46:28h
U Čakovcu otvoreno najmodernije mini golf igralište u široj regiji
Uz čakovečke Gradske bazene Marija Ružić u utorak je održana svečanost otvaranja jednog od najmodernijih mini golf igrališta u regiji, odnosno prvog ovakvog igrališta u Hrvatskoj.
S. O. / emedjimurje.hr

Uz čakovečke Gradske bazene Marija Ružić u utorak je održana svečanost otvaranja jednog od najmodernijih mini golf igrališta u regiji, odnosno prvog ovakvog igrališta u Hrvatskoj. Riječ je o projektu vrijednom oko 880 tisuća kuna, koji je s pola milijuna  kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma, dok je  ostatak platio Grad Čakovec.

Prema riječima gradonačelnika Stjepana Kovača ovi mini golf tereni još su jedan sadržaj koji će obogatiti ponudu, ali i privući nove posjetitelje u grad, te time pojačati konkurentnost kontinentalnog turizma. - Ovime smo  ljudima ponudili jedan dodatni sportsko rekreativni sadržaj na kojem mogu sada i cijele  obitelji cjelodnevno koristiti sadržaje uz bazene, kupati se igrati mini golf, igrati  veliki šah na otvorenom,  koristiti adrenalinski park, što će vjerujem potaknuti, ne samo naše građane veći mnoge iz susjednih županija da dođu i da se druže  na čakovečkim Gradskim bazenima.

Ministar turizma Darko Lorencin također je istaknuo  veliki  značaj ovog novog  rekreativno-sportsko sadržaja u Čakovcu

Ovo su konkretne stvari i mi  zapravo želimo potaknuti, odnosno i sama politika kroz Fond je da se ne ponašamo administrativno prema projektima, već jako puno razgovaramo s nositeljima projekta, kako bi što bolje "stesali" projekt i čim prije išli u fazno  financiranje, kazao je ministar turizma Darko Lorencin. - Ovo je jedan cjeloviti projekt koji popularizira sport i golf, iako ima onaj predznak mini, on je suvremen i prepoznatljiv na tržištu kao takav i vjerujem da će potaknuti mnogobrojne poduzetnike da se uključe u iste ili  projekte. Kontinentu treba puno malih projekata, naravno dobrodošli su i oni veliki , ali što će više biti ovakvih stvari destinacije će biti interesantnije za turiste.

Čakovec se upisao na svjetsku mini golf kartu
- Danas je izuzetan dan ne samo za Čakovec i Hrvatsku već i za cijelu regiju, kazao je  predsjednik Hrvatskog minigolf saveza Mislav Bjažić . Čakovec  se danas upisao u hrvatsku sportsku povijest. Posebno mi je drago što su vodeći ljudi Grada i Ministarstva turizma prepoznali to da je mini golf jedan od najperspektivnijih sportova za razvoj sportskog turizma, kako u primorskim, tako i u kontinentalnim krajevima.

- Siguran sam da ćete s ovim privući veliki broj turista, a mi ćemo kao Hrvatski mini golf savez  pomoći da steknete  međunarodnu licencu za ovaj teren, kako bi se kandidirali za održavanje raznih natjecanja. Teren je odličan, a osvjetljenja omogućuje i igranje noću. Osim toga prilagođen je i za pristup invalidskim kolicima, što je dodatna vrijednost ovog terena.

O pravilima i načinu igre sve zainteresirane  ovih će dana educirati i instruktorica Sarra Marchan iz Zagreba. Radno vrijeme igrališta je  je od 9 do 22 sata, a najam rekvizita, odnosno palice, loptice i blokove u kojima se bilježe rezultati moguće je iznajmiti na  recepciji Gradskih bazena “Marija Ružić” Čakovec. Za jednog igrača najam je 15 kuna (bez vremenskog ograničenja), dva igrača 20 kuna, a za  četveročlanu 30 kuna.

Piše: S.O.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved