Novalja
Dan grada
15.6.2015. 13:05:00h
Novalja proslavila Dan Grada
U subotu 13.06. u Novalji mozaičnim programom obilježeni blagdan Antonje i Dan Grada.
objava za medije

Protekla subota u Novalji je bila rezervirana za najsvečaniju gradsku proslavu – obilježavanje blagdana Antonje i proslavu dana Grada. Tim povodom, kao i svake godine održan je bogat zabavni i kulturni program koji se u Novalji kontinuirano odvija od početka mjeseca.

U jutarnjim satima tako je održana svečana sveta misa u crkvi Sv. Antona u Novaljskom polju, koji je zaštitnik Grada Novalje i njegovih stanovnika. Veliki broj prisutnih građana i prekrasno vrijeme dodatno su uljepšali ovaj svečani vjerski događaj, koji se tradicionalno odvija u dvorištu same crkve. Proslava je nastavljena u večernjim satima kulturnim programom, odnosno izložbom članova Foto kluba Pag pod nazivom „Ćutim otok svoj…“ održanom u Gradskom muzeju Novalja. Na šestoj po redu izložbi koja će biti postavljena do 2.srpnja predstavljeno je šezdeset fotografija koje dočaravaju posebnost otoka Paga, koji slovi kao jedan od najfotogeničnijih hrvatskih otoka. Foto klub Pag okuplja tridesetak foto amatera s cijelog otoka, ali i iz Zagreba, Rijeke i čak iz Austrije.
Ipak, ono što su svi željno čekali bilo je centralno obilježavanje Antonje, odnosno bogat zabavni program na Veloj rivi - Ruži vjetrova. Za početak večeri okupljeni su mogli uživati u nastupima KUD-a ''Stari hrast 2000'' iz Novog Travnika te KUD-a ''Naški'' O.Š. A. G. Matoša Novalja. Svoj jedinstven antički ples koji uvijek iznova oduševi izvela je Udruga Kissa, dok su se za brze, moderne plesne pokrete pobrinuli  članovi Športskog plesnog kluba ''Petrinia'' iz Petrinje koji su pripremili latino plesove.
Glavni glazbeni događaj ove svečane večeri bio je izvanredan nastup Klape ''Sveti Juraj'' HRM, dok je veliko finale obilježeno prekrasnim vatrometom na noćnom nebu iznad Novalje u kojem su uživali brojni posjetitelji.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved