Kategirizacije
17.6.2015. 5:44:23h
Nema veze koliko hotel ima zvjezdica, glavno da je najbolji
Konačno su izmijenili kriterije za osvajanje nagrada koje se već godinama dodjeljuju na Danima hrvatskog turizma.
Dan Taylor / flickr.com

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora konačno su izmijenili kriterije za osvajanje nagrada koje se već godinama dodjeljuju na Danima hrvatskog turizma, a već dugo nailaze na kritike struke. Tako se više neće ocjenjivati hoteli prema broju zvjezdica, mjesta po broju stanovnika, ili uređenost destinacije, jer je samo po sebi razumljivo da turistička mjesta imaju uređene ceste i hortikulturu. Od ove godine uvode se i neke nove kategorije, pa će se tražiti najbolje putničke agencije, čarteraši, ugostiteljski objekti, hosteli, obiteljski smještaj i seoska domaćinstva.

Također, po prvi put dijelit će se i nagrade za održivi razvoj kao priznanje pojedincu, udruzi, tvrtki ili lokalnoj zajednici za iznimno postignuće na području brige za okoliš..

Umjesto broja ležajeva, u kategoriji destinacija godine uvedene su potkategorije po proizvodima, uvodi se kategorija atrakcija godine, kao i inovacija godine, za tehnološku, organizacijsku ili inovaciju u razvoju turističke ponude. Uvodi se i nagrada Hrvatska 365, destinaciji koja je bila najbolja u PPS (pred i posezona) projektu.

Kako je na današnjem predstavljanju novih turističkih nagrada istaknuo ministar turizma Darko Lorencin, nove nagrade osmišljene su s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru, a nagrade će dobiti tvrtke, udruge, osobe i lokalne zajednice koje su pokazale izvrsnost i dali posebnu dimenziju i novu vrijednost.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved