Skoro porinuće
17.6.2015. 5:54:12h
Nekad je prevozila žito, a sad će na lađi Kupom ploviti turisti
Lađa se gradi po uzoru na stare koje su služile u trgovačke svrhe. Dužine je 25 i širine 4 metra, na krstarenje će moći povesti 50 osoba
Prkos / flickr.com

Kao što su nekada lađe plovile Kupom prevozeći žito, sol i druge potrepštine, ovog ljeta nakon niza godina jedna će zaploviti i turistički. Prvi gosti Kupom bi se trebali provozati ovog ljeta – očekuje se da će graditelji do tada uspjeti privesti kraju zahtjevan posao.

Projekt Žitni put
– Lađa je dužine 25 i širine četiri metra, a gradi se kao i nekada, ručno od drveta. Najzahtjevniji dio svijanja drveta je završen, a kako je ovo prvi projekt takve lađe, i graditeljima je posao iznimno zahtjevan – kazao je Božidar Škrinjarić, načelnik općine Pokupsko, u kojoj je začeta ideja o oživljavanju Kupe, ali i cijelog kraja razvojem kopnenog turizma.

Cilj projekta Žitni put, za koji je oko 600 tisuća eura dobiveno iz fondova EU, jest ojačati turističku ponudu pa se u općini nadaju da će se u cijelu priču uključiti i okolno stanovništvo, i to tako da se okrene turizmu i uključi u ponudu gastronomije, ekoturizma i smještajnih kapaciteta.

Piše: Stjepan Bubalo

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved