Vrsar
Zabava u Vrsaru
21.6.2015. 19:52:17h
Wine & fun festival: Spoj zabave i istarske gastronomije
Već drugu godinu Turistička zajednica u Vrsaru u suradnji s Udrugom ugostitelja i Udrugom mladih Neverini organizira festival pod nazivom "Stari samanj pod Kaštelom - Wine & Fun Festival" koji se ove godine održao u petak i subotu u povijesnoj jezgri.
/ glasistre.hr

Već drugu godinu Turistička zajednica u Vrsaru u suradnji s Udrugom ugostitelja i Udrugom mladih Neverini organizira festival pod nazivom "Stari samanj pod Kaštelom - Wine & Fun Festival" koji se ove godine održao u petak i subotu u povijesnoj jezgri.

Projekt je počeo kao zajednička ideja da se gostima dočara atmosfera starog grada unutar zidina u vrijeme kada je u njemu boravio slavni pustolov i ljubavnik Casanova te kad su u njemu vrijedila pravila detaljno opisana u Statutu iz 1609. godine. Tako su na primjer gradska vrata čuvali kostimirani stražari, a gostima su o zanimljivostima iz srednjovjekovnog Vrsara pripovijedali, također kostimirani, voditelji dok su kvalitetu vina provjeravali takozvani gaštaldi.

Na prigodno uređenom trgu gosti su mogli kroz dva dana uživati u folklorima u izvedbi djece vrtića i osnovne škole, uličnih svirača i zabavljača, a goste su oduševljavali i etno skupine "Šćike" te iz Zagorja Kuburaška udruga "Grmovi".

Ovogodišnji festival nudio je osim bogatog zabavnog programa i veliku gastronomsku ponudu originalnih istarskih delicija u kojima su uživali domaći i strani turisti. Istarski proizvođači prezentirali su domaći pršut i sir, ponudili na degustaciju izvorno vino i rakiju, a organizatori su za goste pripremili i autohtone istarske suvenire.

Direktorica Turističke zajednice u Vrsaru Nataša Vugrinec objasnila je kako se 'Gostima se želi osim
gastro i zabavnih događanja na rivi ponuditi još jedan drugačiji doživljaj, te im predstaviti djelić bogate povijesti Vrsara.', objasnila je Vugrinec.

Festival je posjetiteljima ostavio uspomenu na jedno prošlo vrijeme i tradiciju do koje drže Vrsarani .

"Ovo je sklad modernog turističkog mjesta i povijesti koja se ovdje isprepliće. Jako sam sretna što smo ovdje", rekla je Amerikanka Cindy Yeager koja je u posjetu Vrsaru s obitelji.

Piše: D. C.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved