Mali Lošinj
Spremni! Za turiste?
27.6.2015. 5:30:36h
Nautičari neugodno iznenađeni: Lučka kapetanija Malog Lošinja ne radi nedjeljom i blagdanima!
Stvara se pomutnja i nesigurnost kod nautičara koji su probrani gosti i baš zato ne vole improvizacije. Stvarno smo u dilemi što napraviti: vezati se ili otići dalje, rekao je Talijan Anton Luca Fantacini
Molly Johnson / flickr.com

Nautičari koji su se jučer planirali vezati na pontonima u Malom Lošinju, ili su planirali kupiti vinjete, nemalo su se iznenadili kada su shvatili da Lučka kapetanija ima neradni dan. Vrata ureda Lučke kapetanije Mali Lošinj na samoj rivi u centru grada, neposredno uz privezišta za plovila, ostala su zaključana.

Kako saznajemo, glavni lučki kapetan iz Rijeke Darko Glažar donio je naputak, po svemu sudeći uz blagoslov nadležnog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, da se tijekom državnih praznika, blagdana i nedjeljama – ne radi. U skladu s time, jučerašnji dan djelatnici Lučke kapetanije Malog Lošinja nisu se pojavili na poslu što znači da su nautičari na početku sezone, kada još traje borba za privlačenje turista, ostali bez njihovih usluga.

Na ulazu u Lučku kapetaniju zatekli smo dva talijanska nautičara iznenađena situacijom u kojoj ne mogu kupiti vinjete, niti platiti boravišnu pristojbu. Iako su im djelatnici Županijske lučke uprave Mali Lošinj, kojima je dan bio radni i koji su obavljali svoje dužnosti, objasnili da ih nitko u plovidbi neće kazniti te da se mogu slobodno vezati na jednom od gradskih pontona, Talijani su nepovjerljivo odmahnuli rukom i odlučili se za divlji vez u jednoj od lošinjskih uvala.

– Nije nam jasno kako Hrvatska kao zemlja koja promovira, među ostalim, i nautički turizam, donosi odluke koje ne idu u prilog ni nama, a ni samoj državi. Stvara se pomutnja i nesigurnost kod nautičara koji su probrani gosti i baš zato ne vole improvizacije. Stvarno smo u dilemi što napraviti: vezati se ili otići dalje, rekao je Talijan Anton Luca Fantacini u društvu prijatelja Guida Stefaninija iz Cattolice.

I gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli konsterniran je ovakvom situacijom.

– Ovo je sramota hrvatskog turizma na početku sezone gdje se opet broje noćenja, a ne rješavaju se pravi i neugodni problemi. Vladajućima su puna usta obećanja o spremnosti za turističku sezonu, ali ovaj primjer svjedoči da to baš i nije tako, zaključio je Cappelli.

Piše: Slađana Vignjević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved