Dubrovnik
Hrvatski dizajn
5.7.2015. 9:56:33h
U Dubrovniku otvorena prodajna izložba hrvatskog dizajna
Jučer je u dubrovačkoj Luži otvorena prodajna izložba MasterCard® Design in Croatia EXPO+SHOP koja će do 25. rujna domaćim i stranim posjetiteljima Dubrovnika predstaviti originalni hrvatski produkt i modni dizajn.
Bartlomiej Mostek / flickr.com

Uz pokroviteljstvo kompanije MasterCard, Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika tijekom trajanja izložbe posjetitelji će moći razgledati i kupiti odjevne komade, namještaj, nakit, igračke i konceptualna djela najboljih hrvatskih dizajnera i dizajnerskih studija kao što su Artisan, Prostoria, Marko Pavlović, Xenia design, Ksenija Jurinec, Amarie, Davorin Kulaš, Studio Grupa, Oaza i mnogi drugi, točnije njih 40-tak. Osim toga, zasigurno će uživati u transformaciji prostora Luže i postavu izložbe koju je osmislila Boška Bahtijarević iz nagrađivanog arhitektonskog studija Arhitektri.

Važnost promocije hrvatskog dizajna u najposjećenijem hrvatskom gradu objasnio je zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž.

- Zadovoljstvo nam je što ćemo i ove godine u Luži, drugi put u Dubrovniku, ugostiti izložbu hrvatskog dizajna Design in Croatia Expo + Shop koja je prošle godine izazvala velik interes naših gostiju, ali i sugrađana. Ovakva događanja imaju višestruku korist, s jedne strane prilika je to dizajnerima za promociju inovativnih hrvatskih proizvoda i brendova, ali s druge strane i posjetiteljima se nude novi sadržaji i mogućnost da iz Dubrovnika ponesu autentične suvenire. Nadam se da će ovaj projekt postati svojevrsna tradicija i još jedna u nizu prepoznatljivosti Grada Dubrovnika, zbog kojih se gosti uvijek rado vraćaju u naš grad - rekao je Raguž.

Već drugu godinu za redom kompanija MasterCard® glavni je pokrovitelj ovog projekta.
- Drago mi je što je kompanija MasterCard® i ove godine partner ovog lijepog projekta koji za cilj ima približiti svjetskoj i domaćoj publici ono najbolje od hrvatskog dizajna. Vjerujem da će posjetitelji Dubrovnika uživati u ovoj izložbi, ali i da će svojim domovima ponijeti originalne hrvatske suvenire. Mi ćemo ih na to dodatno potaknuti popustom od 10% za kupnju MasterCard® i Maestro® karticama - rekla je MasterCard voditeljica marketinga za tržišta Hrvatske, Izraela, Mađarske, Rumunjske i Slovenije Aleksandra Babić.

Ova izložba pruža dodatnu vrijednost hrvatskom turizmu pa se u projekt uključila i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Svi korisnici MasterCard® i Maestro® kartica ostvaruju 10% popusta na kupnju bilo kojeg proizvoda u sklopu izložbe. Posjetite Lužu u Dubrovniku i ponesite sa sobom suvremene suvenire koji će vas uvijek podsjećati na nezaboravno ljeto dizajnirano za sjećanje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved