Čašica više
7.7.2015. 4:39:24h
Saznajte kako političari provode burne noćne izlaske!
S ovim sitnicama političari možda ipak pokazuju da su ispod kože ljudi od krvi i mesa.
Geoff Peters / flickr.com

Mlađahni Tomislav Saucha desna je ruka premijera Zorana Milanovića, a u javnosti se proslavio zbog svojeg neprimjerenog istupa spram policajcima koji su kakve li drskosti samo obavljali svoj posao. No, mladi Saucha i inače je tvrde dobro upućeni sklon bahatim istupima, a vjetar u leđa daje mu moć koju evidentno posjeduje zahvaljujući politici koja mu daje vjetar u leđa. Gura vjetar Sauchu, vjetar koji bi se mogao nazvati Zoki. Kako god da se vjetar zvao, Saucha je što zbog svoje mladosti, a možda i zbog viška sredstava sklon noćnim izlascima. A kada izlazi, Saucha voli da to bude potpuno urbano i nadasve zabavno. Zabavu međutim postiže nekim drugim sredstvima, odnosno bocama alkoholnog pića koje zajedno sa suprugom često odvrće u jednom zagrebačkom restoranu smještenom u samom centru grada. Jesu li glasine iz restorana koje kazuju da Saucha često zarunda do kasno u noć, dok supruga Ivana pri tome napada konobare da su joj nešto krivo zaračunali tek naklapanja zlobnika ili u njima istine, pitanja su na koje odgovor znaju tek akteri ove priče.

No, bilo kako bilo restoran je ovo koji je i inače počesto na raspolaganju brojnim SDP-ovcima, a prednost mu je kat na kojem se krije zgodan separe u kojeg često zađe i premijer Milanović. Gosti u restoranu nerijetko su i Milanovićevi sinovi. No, to je ionako manje bitno jer vrata ovog ugostiteljskog objekta otvaraju se i za brojna druga partijska druženja na drugim adresama, a na koje im počesto dostavljaju grah da se mogu prisjetiti Titovih vremena. Istina, baš kao i sa čašicom više hrvatski političari počesto se vole podružiti s konobarima. S konobarima se nedavno susreo ministar turizma Darko Lorencin kojemu su u pulskom restoranu Batelina društvo radile četiri dame. Jedan je ovo od omiljenih ministrovih restorana, što ne treba čuditi s obzirom na luksuznu ponudu koju isti nudi. Obrok u ovom objektu nije jeftin, a Lorencin tamo često naručuje škampe te skupa vina. Kada je već pošao u ugostiteljski svijet Lijepe naše, Lorencin se mogao ugledati i na svojega šefa Milanovića. Premijer inače u svojem društvu slovi kao prilično urban lik, ali i čest gost luksuznih restorana. No, na njegovom tanjuru teško da ćete pronaći slasnu janjetinu, ili kakav komad roštilja. On pazi na prehranu te je skloniji povrću i voću, koje je dio njegove svakodnevice baš kao i razne šarene salate. Vođen mudrim mislima svoje supruge, Milanović je kruh posve izbacio iz prehrane. On radije konzumira bio krekere. Da voli biti ‘kul tip’ svjedoče i izlasci s Emilom Tedeschijem, osobito po zagrebačkim klubovima od kojih najradije bira Pepermint. U metropoli premijer često zalazi u Tač u kojem smo svjedočili njegovim brojnim susretima s političko novinarskim facama.

A u ovom restoranu poseban separe navodno je rezerviran baš za prvog čovjeka hrvatske Vlade. Rado Zoki odleti i do Jastrebarskog, premda njihova vina ne preferira voli noćni život osobito kada ga tamo prate pripadnice ljepšeg spola. Kada su u pitanju restorani čista suprotnost Milanoviću jest general Rojs. On meso ne odbija, a najradije ga konzumira u Okrugljaku. Iz političke ere umirovljenog generala konobari ovog kultnog zagrebačkog restorana pamte prave pijanke i zabave do dugo u noć, koje dakako nisu mogle proći bez ovećih napojnica. Da voli kuhati prvi čovjek metropole Milan Bandić počesto ističe, a kada ne kuha tada kumove i prijatelje povede u restoran Kamanjo u kojem ga dugo nisu vidjeli, što ne treba čuditi s obzirom na situaciju koja ga potresa. No, iz toga restorana, tvrde upućeni, počelo se raspetljavati klupko najvrućih afera majstora Mile. Kafane u po cijeloj Hrvatskoj rado obilazi i Stipe Mesić. A u rodnoj Orahovici rado zađe na Ergovićevo imanje gdje se druži s moćnicima uz pokoju bocu vina više. U svojem kraju ima i gospođu koja samo za njega spravlja sireve te ih redovito dostavlja na adresu bivšeg predsjednika. Mesić voli i birtije po Jadranu gdje omasti brke u skupim ribama. Kada ne jede tada pije i kavu i to u zagrebačkom Charileu.

‘Na ulazu u sabornicu treba postaviti uređaj za alkotestiranje, predlagao je svojedobno HDZ-ov Gordan Jandroković. Na ovu ideju došao je nakon oštrog sukoba s nezavisnim saborskim zastupnikom Damirom Kajinom. Ako je suditi po raspravama, svađama i suludim zakonima koje zastupnici donose, ovaj Jandrokovićev prijedlog ne čini se lošim. U javnosti se često nagađalo da u HDZ-ovim redovima ima zastupnika koji su skloni zaviriti u čašice i flašice. – Kad ti grobar preko riti zadnju grudu zemlje hiti, ne buš više mogel piti – alkohol!- a izveo ju je u listopadu 2007. godine njihov Vladimir Šeks. S druge pak strane javnost je nedavno svjedočila snimci pijanog Peđe Grbina kojega je alkohol osvojio do te mjere da je zapjevao Thompsonove Čavoglave.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved