Opatija
Stvarno dama
16.7.2015. 11:30:08h
Carski grad predstavit će romantične, grandiozne i slavne priče ranih opatijskih dana
Trud stotine tehničara, glumaca, statista, glazbenika i umjetnika uvest će tisuće posjetitelja u rane godine opatijske turističke povijesti, vrijeme elegantnih dama u dugim krinolinama i uglađene gospode u crnim frakovima, u kojem je Kraljica Jadrana postala muza slavnih književnika, skladatelja, umjetnika i znanstvenika iz čitavog svijeta
objava za medije

Raskoš i sjaj ranih turističkih godina Opatije evocirat će tradicionalna manifestacija Carski grad što će se održati u subotu, 18. srpnja u organizaciji opatijske Turističke zajednice. Vrijeme elegantnih dama u dugim krinolinama i uglađene gospode u crnim frakovima, ali i doba kada je Kraljica Jadrana postala muza slavnih književnika, skladatelja, umjetnika i znanstvenika iz čitavog svijeta pred očima tisuća posjetitelja oživjet će u nizu atraktivnih igranih scena postavljenih u parku Angiolina i okolnim prostorima.

Stotine glumaca, glazbenika, umjetnika i statista odjevenih po „kriku mode“ s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće predstavit će najljepše karakteristike grada po kojima je Opatija postala poznata, i koje je zadržala sve do današnjih dana – romantični duh, umjetničko nadahnuće, kulturnu vrijednost i povijesno naslijeđe...
Tako će „Najljepšu ljubavnu priču“ kraj spomenika Djevojke s galebom predstaviti plesačica Karolina Šuša i tenor Martin Sušnik uz brojne draške guceve u moru ispred spomenika, a u interakciji s koncertom „Con te partirò“ na terasi Hotela Milenij kojeg će izvesti dva „zlatna glasa“ – Vivien Galetta i Voljen Grbac. Na pročelju Ville Amalije priču „Opatija – nadahnuće velikih zvijezda“ predstavit će spektakularni 3D mapping, koji će biti korišten i na pročelju Ville Angioline gdje će vizualne atrakcije priče „Čarobna Opatija na strunama violine“ pratiti i violinistica Alida Mirković. U svijet opatijske povijesti moći će uroniti i posjetitelji koji će se zahvaljujući priči „Maestralne fotografije za sva vremena“, postavljenoj uz Zid slavnih u Parku Angiolina, moći fotografirati u okruženju „stare“ Opatije i „uskočiti“ na razglednice i fotografije iz ranih opatijskih turističkih dana.
Uz ove četiri priče koje će se na atraktivnim lokacijama ponavljati između 21.30 sati i ponoći, dvije opatijske posebnosti po kojima je Opatija postala poznata u svijetu – gastronomija i glazba – predstavit će tri dodatna događanja. Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ ugostit će program „Mladi virtuozi i druge slatke stvari“ u sklopu kojeg će se od 20.00 sati do ponoći predstaviti slastičarnica Hotela Milenij „kakva je nekad bila“, a od 20.30 do 21.00 sat klavirski koncert održat će mladi virtuozi Osnovne glazbene škola Mirković: Massimiliano Marcel, Silvestar Pulić i Natali Ružić. Na terasi hotela Kvarner konstruirat će se „Zlatni vremeplov“. Od 21.30 do ponoći nastupit će gudački virtuozi Veljak kvarteta, Komorni zbor Dekor, Gruppo danze storiche Trieste 800 e Venezia 800 i Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke te gosti iz opatijskog grada pobratima, Balatonfüreda. Svu ljepotu i eleganciju zlatnog carskog doba vratit će na ulice Opatije Udruga statisti Opatija, Klub 60+ i Udruga Dvorska lepeza iz Topuskog.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved