Červar Porat
Kad se male ruke slože
20.7.2015. 11:38:39h
Oni su pokazali da se može sve što se hoće
Mnogi ne znaju gdje je Červar Porat, ali to malo istarsko mjesto posebno je po tome što su mještani odlučili zasukati rukave i sami započeti njegovo uređenje.
Alessandro Caproni / flickr.com

Od svog Červara mještani žele napraviti atraktivnu turističku destinaciju i mjesto za bolji život. Kažu, odavno ih je politika zaboravila, no oni ne odustaju.

Rimske iskopine, uređen trg, šetnica uz more, očišćena plaža svima dostupna, proširena je nasipana sa novim ulazima za invalide - sve tu to članovi udruge vlasnika stanova Červar Porat, učinili svojim rukama. 'Svi smo zajedno išli bojati okolo i uređivati barem ono što smo mogli. Grad nam je dao boje i mi smo krenuli', rekla je Marija Stričić iz Červar Porata.
Nisu željeli gledati kako, nekad elitno turističko mjesto, propada. U samo godinu dana, koliko postoji udruga, pridružilo se 200 članova. Iza njih je već šest akcija, a Červaru se vraća stari sjaj.
Danas ovdje živi 600-tinjak stalnih stanovnika, a u crnim vremenima bilo ih je samo 8. Turista, koji su većinom vlasnici stanova, danas opet ima mnogo.
Još je mnogo posla
Puno se napravilo, ali, tvrdi Grozdan Jumić predsjednik udruge, još je mnogo posla. Mnogo je i planova, a financiraju se svojim novcem, pomažu sponzori i europski fond. Turizam im se opet budi. Mještani tvrde da se sve može ako se hoće!

Piše: Ivana Nežić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved